Kuva: Unsplash

10 biisiä hoitajan soittolistalle

Moni hoitaja laittaa kuulokkeet korvilleen töihin lähtiessä tai heti töiden jälkeen. Musiikista voi saada voimaa, se voi piristää tai rauhoittaa. Hoitotyö on yhtä tunteiden vuoristorataa ja musiikin avulla hoitaja voi pitää yllä hyvää mieltä, purkaa pahaa oloa tai tasoittaa tunnetilaansa.

Seuravana on kymmenen biisiä, jotka edustavat musiikin eri tyylilajeja. Tästä jokainen hoitaja voi napata soittolistalleen omat voimabiisinsä.

 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

1. I Feel Good – James Brown

Tämä klassikko vahvistaa fiilistä, kun hoitotyössä on ollut tekemisen meininki ja työpäivä on mennyt putkeen. Tällä biisillä saa kotiin lähtiessä aikaan pienet pukukoppijamit ja hymyn kasvoille. I feeeeel good!

 

2. The Way You Move – OutKast

Tämä on paras kappale hoitajan kiireiseen päivään ja muistuttaa siitä, ettei töitä tarvitse tehdä otsa rypyssä. I love the way you move, ja taas mennään tyrät rytkyen hoitamaan potilaita.

 

3. Fighter – Christina Aguilera

Tiukoissa ja tukalissa hoitotyön hetkissä työskentely tekee helposti vihaiseksi. Vihastumisen sijasta asian voi kääntää, kuten tässä kappaleessa kerrotaan. Kiitos, että tämä kokemus teki minusta taistelijan ja viisaamman, kovemman ja nopeamman oppijan.

 

4. I Gotta Feeling – Black Eyed Peas

Letkeä motivaatiobiisi ennen yövuoron alkua: minulla on fiilis, että tästä yöstä tulee hyvä yö. Tällä fiilikselle on hyvä aloittaa (t)yövuoro, vaikka todellisuus olisikin joskus toinen.

 

5. Kuka näkee sut – Juha Tapio

Tämä kappale muistuttaa, että itsestä on pidettävä hoitotyössä hyvää huolta ja tultava välillä myös itse kuulluksi. Sanat muistuttavat hoitajaa tärkeiden ihmisten merkityksestä kysyessään kun sä hyppäät korkealta, kuka ottaa kiinni.

 

6. She Works Hard for the Money – Donna Summer

Tässä todellinen klassikko pitkän työputken jälkeen, vaikka se kertookin hieman erilaisesta työstä. Mustan huumorin biisi on omistettu jokaiselle hoitajalle, joka nukahtaa linja-autoon töistä tullessaan tai kaatuu suoraan vuoteeseen saavuttuaan kotiin.

 

7. Welcome to the Jungle ­– Guns and Roses

Yksi parhaimmista työmatkabiiseistä, kun aavistelet edessä olevan pitkä ja haastava työpäivä täynnä monimutkaisia työtehtäviä. Laulun sanat welcome to the jungle, we've got fun and games kertovat kaiken.

 

8. You Make Me – Avicii

Huippuhyvän tyypin kanssa samassa työvuorossa tai vasta aloittamassa hoitotyön opintoja? Tässä on täydellinen biisi siihen fiilikseen. We are one, one for sure. All united, you’ll need no more.

 

9. Stronger (What Doesn’t Kill You) ­– Kelly Clarkson

Työt eivät menneet tänään niin kuin Strömsössä. Et saanut kanyylia heti suoneen, et tullut kollegan kanssa juttuun, työvuorotoiveesi jäi haaveeksi ja kotiin palattua koira oli oksentanut matolle? Tämä biisi vaan täysillä soimaan kotona. Se mikä ei tapa, se vahvistaa.

 

10. Highway To Hell – AC/DC

Hoitotyö vaatii hoitajalta joskus aimo annoksen mustaa huumoria, itseironiaa ja rokkiasennetta. Vai miten olisi: ain't nothing I would rather do, going down party time, my friends are gonna be there too?

Minkä kappaleen lisäisit tähän soittolistaan? Perustele ja kommentoi alle.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.

 

Kommentit

Käyttäjän Anonyymi kuva

JVG Pienissä häissä. Sopii hyvin yövuoroon.
Käyttäjän Jan Holmberg kuva

Onpa hauska vastaus. Kiitos siitä! :)

Käyttäjän Suska kuva

Ehdottomasti Haloo Helsinki ja Hulluuden highway :) sitä kun hetke kuuntelee niin kaoottinen päiväkin kääntyy hyväksi :
Käyttäjän Jan Holmberg kuva

Joskus työpäivät ovat tosiaan yhtä hullunmyllyä. Silloin on hyvä muistaa sanoista kohta: Kun valot sammuu niin sä kaiken näät. Kun valot sammuu niin sä valvomaan jäät. Suljet silmäsi ja hengität Kyllä kaikesta sä vielä selviät.

Käyttäjän Henna-Kaisa  kuva

Sami Hedberg ja Elastinen - Täytyy jaksaa. Siitä muodostui meidän työporukan tiimibiisi sillon ku se julkaistiin! Syke korkeelle ja hommiin!
Käyttäjän Jan Holmberg kuva

Hyvä lisäys jokaisen hoitajan soittolistalle. Se on todellinen voimabiisi!

Käyttäjän Helena Taipalus kuva

Inkvisitio:Marttojen matka. Kertosäe antaa toivoa kuoleman äärellä: "ehkä kuolema on vain uusi matka loputon..."
Käyttäjän Mirva kuva

Mulla vanhusten kotihoidossa työskennellessä, kun tietää syövän vievän asiakkaan ja surullinen hänen puolesta niin, jonna/tikapuut..... <3 Mutta taas virtaa hakiessa kotien siirtymä väleillä, waka waka /shakira ja äänet täysille ;)
Käyttäjän Anonyymi kuva

Biisi jossa lauletaan Hyvää yötä ja huomenta. Se soi kerran radiossa yö- ja aamuvuoron vaihteessa ja on kuin tehty kotiin lähteville yököille.
Käyttäjän Juha Honkakoski kuva

Tää on ehdoton tälle listalle: https://www.youtube.com/watch?v=Nf7ykLClsjY go go tehy :)
Mainos
Mainos