Kuva: Pexels

Hakkerikaveri Jayden K. Smith

Jayden K. Smith on saanut kaverit lähettämään lukuisia huolestuneita viestejä toisilleen viikonlopun aikana. Huoli lähestyvästä tuhosta on ollut valtavaa. Kuuliaiset Facebook-kaverini ovat tehneet paniikissa kuten viestissä käsketään. 

Viestissä varoitetaan hyväksymästä Jayden K. Smithiä kaveriksi. Smith on hakkeri ja kaveripyynnön hyväksyminen johtaa Facebook-tilini hakkerointiin. Näin tapahtuu myös, jos yksikin kavereistani hyväksyy kaveripyynnön.

Varoitusviestissä neuvotaan, miten viesti lähetetään jokaiselle Facebook-kaverille eteenpäin. Tähän mennessä minua on varoitettu Facebookin yksityisviestillä suomeksi ja englanniksi yhteensä 23 kertaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Voittajafiilis on ilmeisesti melkoinen, kun voi muutamalla klikkauksella ehkäistä vaaratilanteen syntymisen Facebookissa. Paitsi, että hakkerista varoittava viesti on huijaus. Siinä olevia ohjeita ei kuulu noudattaa.

Sama vanha viesti on kiertänyt sosiaalisessa mediassa pian vuosikymmenen ajan. Hakkerin nimi on ollut muun muassa Jayden K. Smith, Rehana, Anwar Jitou ja Maggie. He ovat kaikki keksittyjä henkilöitä.

Viestin uudelleen lähettämisen sijasta jokainen voi linkata tämän blogitekstin Facebook-seinälleen ja vastaukseksi huolestuneiden kavereiden viesteihin. Vieraan henkilön ystäväpyynnön hyväksyminen kun ei anna kenellekään käyttöoikeutta toisen henkilön Facebook-tilille tai tietokoneeseen.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.