Saara Aalto ja itse ansaittu menestys

Kuvateksti
Kuva: Saaraaalto.com/Ville Paul Paasimaa

Laulaja-lauluntekijä Saara Aalto on kaunis, lahjakas ja työtä pelkäämätön diiva. Hänessä on nuorelle artistille harvinaista määrätietoisuutta, voimaa ja herkkyyttä.

Hän on vuosia määrätietoisesti raivannut tietään kohti tähteyttä. Ja se on koitunut hänen kohtalokseen Suomessa.

Moni perussuomalainen on katkera muiden menestyksestä. Meillä ollaan valmiita painamaan erilaisen ja lahjakkaan pää veden alle, jotta turhanpäiväinen koreilu loppuisi.

Saaran ulkomailla menestymisen myötä hänestä on tullut yhtäkkiä suomalaisen sisun ja osaamisen mallinukke. Mainostaahan Saara tilaisuuden tullen maailmalla eksoottista Suomea, lunta ja joulupukkia. Kyllä me suomalaiset Saaran kanssa vaan osataan menestymisen salat.

Ei pidä paikkaansa. Saara on saanut vuosikausia laulu- ja esiintymistyylistään moitteita.

Saaran tehdessä huipputuottajien kanssa musiikkia ja eläessä unelmaansa, Suomesta kuului aluksi vain kateellisten kireää kitinää. Ei se kummoinen esiintyjä ole, mitä se menee ulkomaille televisioon muka lauleskelemaan, hah hah ja voi voi mikä kansallinen häpeä.

Nyt hoetaan suu vaahdossa meidäntyttöä, mutta ajatellaan hiljaa mielessä, että jossain kohtaa se Saarankin suosio hiipuu ja mitäs sitten. Sellaisia ovat ihmisten ajatukset, jotka eivät ole muuta sivistystä saaneet kuin rokotukset.

Lahjakas nuori nainen on hämillään saamastaan tuesta ja suitsutuksesta X Factor UK -laulukilpailussa. Ihmekös tuo, kun Saaran lahjakkuuteen uskotaan ja panostetaan isosti.

Monissa muissa maissa katsos autetaan toisia menestymään. Ei tarvitse olla kummoinen esiintyjä, kun koko kansa pomppii villisti tsemppaamisen tahdissa ja kannustaa omiaan.

Meillä usein parasta osaamista on erilaisuuden polkeminen mutaan. Kiusaamisen, vihakommenttien ja nöyryytystsunamin jälkeen moni lahjakas nuori ymmärtää lopettaa yrittämisen. Korvissa soi kateellisten kansanopetus, ettei yksi ole ikinä toista parempi missään.

Pidän siitä, että Saara sanoo suoraan somessa ja kansainvälisessä mediassa, ettei häneen ole Suomessa aina uskottu. Siksi hänestä tuntuu varmasti huumaavalta saada vihdoin hyvää - ja kansainvälistä uraa edistävää - palautetta työstään.

Ketä se satuttaisi, jos Suomessakin äänestettäisiin fiksusti, jaettaisiin hyviä juttuja menestyvistä suomalaisista, suitsutettaisiin huipputyyppejä ja autettaisiin kaikin tavoin kaikkia menestymään? Sillä tavoin antaisimme hyvien tyyppien loistaa ja pistäisimme hyvän kiertämään.

Toivon Saaralle siis räjähdysmäistä menestystä. Ihan sama voittaako hän X Factorin vai ei. Saara tulee tekemään näyttävän kansainvälisen uran, toteuttamaan unelmansa ja ansaitsemaan hurjan määrän suosiota ja rahaa. En voisi olla onnellisempi Saaran ja hänen työtiiminsä itse ansaitusta menestyksestä. Bravo, Saara!

 

Seuraa ja kommentoi blogia tai lähetä sivun linkki kavereillesi. 

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.