Husin alueella alkaa kolmas rokotekierros – joukossa myös sote-henkilöstöä

Rokotuksia annetaan immuunipuutteisille henkilöille ja koronaviruspotilaita hoitavalle sote-henkilöstölle, jotka saivat rokotteen ensimmäiset annokset kolmen viikon väliajalla vuoden alussa.

Kuvateksti
Kuva: Tehy-lehden arkisto

Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä Hus ja kunnat päättivät käynnistää kolmansien koronavirusrokoteannosten antamisen välittömästi, jotta vanhenemassa oleva rokote-erä saadaan hyödynnettyä.

Rokotuksia annetaan immuunipuutteisille henkilöille ja koronaviruspotilaita hoitaville sote-ammattilaisille, jotka jotka saivat rokotteen ensimmäiset annokset kolmen viikon väliajalla vuoden alussa.

”Kolmannen rokotuskierroksen käynnistäminen ennen asetuksen voimaan tuloa on poikkeuksellista, mutta katsoimme, että rokotteiden vanheneminen on riittävä peruste tähän ratkaisuun. Olemme olleet yhteydessä sosiaali- ja terveysministeriöön ja saaneet suullisen luvan”, kertoo alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja Jari Petäjä.

Vanhenemassa olevia rokote-eriä on Husissa tarjottu kunnille, yksityisille terveyspalvelujen tuottajille ja puolustusvoimille ensimmäisiksi ja toisiksi rokoteannoksiksi. Osa rokotteista onkin saatu jaettua kuntiin, mutta edelleen HUS Apteekin varastossa on noin 15 000 Modernan koronavirusrokotetta, jonka viimeinen käyttöpäivä on 22.9.2021.

Husissa toivotaan pikaista päätöstä kolmannen rokotuskierroksen käynnistämisestä, jotta rokotuksia voidaan tämän rokote-erän käytön jälkeen jatkaa. Rokotteiden saatavuus on Uudellamaalla erinomainen eli nyt tehty päätös ei hidasta alueen asukkaiden ensimmäisiä tai toisia rokoteannoksia.