Husin terveysdatasta terveysteknologian sampo

Husin koordinoima CleverHealth Network tuo yhteen suomalaisten yritysten terveysteknologiaosaamisen, terveydenhoidon huippuasiantuntijat ja Husin terveysdatan.

Kuvateksti
Yksi tänä syksynä käynnistyvistä projekteista liittyy päänalueen kuvantamiseen. Kuva: iStock.

Tämä on keino saada Husin ja ict-yritysten huippuyksilöt yhteen. Nyt on oikea hetki toimia, sillä Suomella on vielä hetken edellytykset nousta terveysalan innovaatiokeskukseksi, sanoo Husin kehittämisjohtaja Visa Honkanen.

Tänään polkaistiin käyntiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin koordinoima CleverHealth Network. Muina osallistujana on 14 ict-yritystä. Tätä verkostoa kutsutaan ekosysteemiksi, jossa yritykset ja terveydenhuollon parhaat asiantuntijat terveysdataa hyödyntämällä kehittävät yhdessä entistä parempaa hoitoa suomalaisille. Samalla on tarkoitus luoda menestyviä terveysteknologian vientituotteita yrityksille. Tavoitteena on myös houkutella ulkomaisia investointeja Suomeen.

Innovaatiot syntyvät kehitysprojekteissa, joissa yhdistyy monialainen osaaminen ja yhteiskehittämisen toimintamalli. Keskeisessä asemassa on Husin Sitran tuella rakentama suurten tietomassojen analyysi- ja säilytyspaikka, josta tulee Hus-tietoallas.

– Tarkoitus ei ole myydä dataa. Sen sijaan mahdollistamme sen, että tutkijat ja yritykset yhdessä kanssamme voivat yksilön suojan varmistavassa ja tietoturvallisessa ympäristössä jalostaa datasta uusia, entistä parempia hoitoja, toteaa Honkanen.

Tekesin rahoitus on 400 000 euroa.