Mielenilmaus Kajaanissa – "Ihmiset ovat todella tyrmistyneitä"

Henkilöstö on sivuutettu uudistusten valmistelussa, toteaa Tehyn Kainuun ammattiosasto.

Kuvateksti
Emme hyväksy, että joudumme hakemaan työpaikkojamme uudestaan, kuului tehyläisten viesti Kainuun keskussairaalalla Kajaanissa. Kuva: Miska Puumala

Uudistukset liittyvät Kainuun uuden sairaalan tulevaan toimintaan. Työnantajan suunnitelmien mukaan pilottiosastojen työntekijät ja esimiehet joutuvat hakemaan uudelleen omia työpaikkojaan.

Esimiesten virat muutetaan samalla määräaikaisiksi ja niitä vähennetään puolella. Hakuajaksi on kaavailtu tulevaa heinä-elokuuta.

– Tilojen ja toimintojen suunnittelussa henkilöstöä kuultiin, mutta nyt kun puhutaan itse henkilöstön sijoittumisesta, keskustelu loppui. Ihmiset ovat todella tyrmistyneitä ja tuntevat, että matto on vedetty jalkojen alta. Tämä tuntuu nöyryyttävältä epäluottamuslauseelta ammattitaitoa kohtaan, tiivistää Kainuun Tehyn ammattiosaston puheenjohtaja Kaisu Rimpiläinen.

Mielenilmauksella tehyläiset haluavat estää sen, että työnantajan suunnitelmat menevät keskeneräisinä päätöksentekoon ilman henkilöstön aitoa kuuntelemista.

– Pyrimme siihen, että yhteistyö uudistusten valmistelussa jatkuu. Uskomme työnantajan nyt ymmärtävän, ettei henkilöstö niele kaikkea. 

Uuden sairaalan rakennustyöt käynnistyivät vuoden alussa ja sairaalan tilojen ja toimintojen on määrä olla toiminnassa vuoteen 2021 mennessä.