Uusi terveyskriisien tietokeskus avattu Berliiniin

Maailman terveysjärjestö WHO on avannut tänä syksynä terveyskriisien tietokeskuksen Berliiniin. Keskuksen avulla on tarkoitus varautua entistä paremmin pandemioihin.

Kuvateksti
Terveysviranomainen kiinnittää koronasta varoittavan julisteen seinälle Lagosissa Nigerian pääkaupungissa. Kuva: iStock

Uuden terveyskriisien tietokeskuksen (Hub for Pandemic ja Epidemic Intelligence) tehtävänä on nykyistä paremmin suojautua maailmanlaajuisia terveysuhkia vastaan.

”Meillä pitää olla käytettävissämme oikea-aikaiset keinot, joiden avulla havaita mahdolliset pandemian uhat ja valvoa sairauksien kontrollointitoimia. Siten voimme luoda tehokkaan riskienhallintajärjestelmän pandemioita ja epidemioita vastaan”, sanoi Maailman terveysjärjestö WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus tiedotteessa.

Tietokeskuksen tavoitteena on saada jaettua terveyteen liittyvää tutkittua tietoa maailmanlaajuisesti. Tietokeskus on osa terveysjärjestön terveyskriisien ohjelmaa (WHO’s Health Emergencies Programme).

Saksan liittotasavalta on myöntänyt 100 miljoonaa dollaria (noin 86 miljoonaa euroa), jotta toiminta pääsee alkuun Berliinissä yliopistosairaala Charitéssa.