Homokammo

Kuvateksti
kuva: StockSnap

Mitä liikkuu ihmisen mielessä, joka vihaa tai kammoaa homoseksuaaleja? Sitä on vaikea kuvitella.

Homoseksuaalisuus voi olla homokammoisesta varmasti luotaantyöntävää. Tunne ei ole välttämättä vihaa, vaan jonkinasteista vierastamista. Ehkä epämukavuutta, joka perustuu ennakkoluuloihin tai yleistyksiin.

Moni ei haluaisi myöntää homofobiaa eli varsinaista pelkoaan homoseksuaalisuutta kohtaan.

Silti sama ihminen voi pelätä kouluopetuksen ja yhteiskunnan rapautumista tasa-arvoisen avioliittolain astuttua voimaan. Silloin kyseessä kuitenkin on pelko totutun yhteiskuntakäsityksen säilymisen puolesta.

Yhtenä selityksenä on esitetty homoseksuaalisten taipumusten peittämistä homovastenmielisyyteen. Silloin omaa epävarmuutta tai seksuaalisia ongelmia peitellään. Siihen pyritään siirtämällä huomio homoseksuaaleihin.

Homokammoon sekoittunut kateus voi tehdä hurjaa jälkeä omassa tai vaikeassa parisuhteessa rypevän ihmisen mielessä. Erityisesti, jos omille intiimeille ongelmille ei löydy apua tai sanoja.

Toki naapurin Antin ja Mikon kukoistavaa parisuhdetta voi itsekseen vihata. Sen oksentaminen heidän tai muiden niskaan taas on epäreilua, ja vahingollista kaikkia kohtaan.

Eniten homokammoisia tuntuu kuvottavan homoseksi.

Homoseksuaaleja syrjivä ihminen ei välttämättä ajattele, että olipa siinä mukava mies- tai naispari. Häntä puistattaa mielikuvat iljettävistä perversioista toisten makuuhuoneessa. Mutta mitä tulisi ajatella tällaisesta ihmisestä? Siitä, joka ajattelee näin usein tai ensimmäiseksi nähdessään uuden pariskunnan tai ihmisen.

Yleensä homoseksi on yksinkertaista unohtaa, kun keskittyy elämässään sellaiseen seksiin joka itseä miellyttää.

Omaan lukuunsa kuuluu homokammoa aatteellisesti perusteleva. Hän vaatii, ettei häntä saa haukkua, hakata, irtisanoa, häätää kodistaan tai tappaa aatteensa vuoksi. Silloin unohtuu, että homoseksuaaleja on syrjitty Suomessa kaikilla näillä tavoilla.

Osa aattellisista ihmisistä huomauttaa, ettei suomessa eletä kuten Ugandassa tai Venäjällä.

Meillä asiat ovat hyvin ja kaikilla on oikeus mielipiteeseensä.

Se ei pidä täysin paikkaansa.

Kyseessä ei ole kansainvälinen kilpailu, jossa esimerkiksi homottelu ja kouluväkivalta seksuaalisen suuntautumisen vuoksi ovat Suomessa ihan okei. Ikään kuin riittäisi, ettei kiusaamisen kohdetta voida enää sulkea mielisairaalaan tai vankilaan.

Usein viimeiseksi oljenkorreksi jää kutsua homoseksuaalisuutta epäluonnolliseksi. Eläinkuntaa muiden seksuaalinen suuntautuminen ei luonnossa huoleta.
Ei-heteronormatiivista hellyyttä, parin muodostusta ja poikasista huolehtimista on havaittu arviolta 1 500 eläinlajilla.

Luomakunnassa homokammo näyttää siis olevan lähinnä muutaman äänekkään ihmisen henkilökohtainen ongelma.

 

Kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää vietetään vuosittain 17. toukokuuta. Samana päivänä vuonna 1990 Maailman terveysjärjestö poisti homoseksuaalisuuden mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöiden diagnoosijärjestelmästä.

 

Seuraa ja kommentoi blogia tai lähetä sivun linkki kavereillesi.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.

Suosittelemme sinulle

Tehy
Julkaisupäivämäärä
25.3.2021
Tehy
Julkaisupäivämäärä
25.3.2021
Uutiset
Julkaisupäivämäärä
23.5.2022