Kiitos sairaalavartijoille

Kuvateksti
Kuva: Pexels

Haluan sydämestäni kiittää teitä. Suhtautumiseni sairaalavartijoihin on tosin kaksijakoista. Toivon, etten sairaanhoitajana koskaan tarvitsisi teitä turvaamaan tekemääni potilastyötä. Toisaalta olen helpottunut ja suunnattoman kiitollinen, kun olette tarvittaessa läsnä.

Ilman ennakoivaa työtänne tai läsnäoloanne moni kollegani olisi traumatisoitunut ja loukkaantunut työtehtävissä. Osa ei olisi selvinnyt työvuorosta terveenä takaisin perheensä luo. Arvostan teidän tukeanne henkilöturvallisuudelleni, potilailleni ja heidän läheisilleen.

Ihmiset eivät aina usko kuinka paljon hoitohenkilökunta saa työssään kuulla huutamista, uhkauksia ja epäasiallisia kommentteja. Puhumattakaan yrityksistä vahingoittaa hoitajia tai rikkoa sairaalan omaisuutta pyrkiessämme parhaamme mukaan auttamaan potilaita.

Tietenkään emme voi puhua julkisesti yksittäisistä väkivaltatapauksista vaitiolovelvollisuuden vuoksi, joten niistä on vaiettava. Se ei silti tee hoitohenkilökuntaa ja teitä kohtaan tehtyjä väkivaltaisia tekoja tekemättömiksi. Uhka- ja väkivaltatilanteita kun ei satu sairaalassa ihan vähän.

Ihailen turva-alan asiantuntevaa koulutustanne ja rauhallista otettanne tilanteissa, joissa hoitohenkilökunta on usein neuvoton ja lamaantuu. Sitä kun ei aina ajatelle, että sairaanhoitajan työhön kuuluisi läheltä piti- ja väkivaltaisia tilanteita. Niissä tilanteissa sairaalavartijan johtovastuu turvallisuudesta on kullan arvoista ja tärkeää.

Huokaistessani helpotuksesta näiden kokemieni ja kuulemieni tapahtumien jälkeen ajattelen, että te olette todellisia arjen sankareita. Työkavereita, jotka tekevät haastavaa turva-alan työtä usein hyvin vaikeissa sairaalan olosuhteissa. Kiitollisuuteni teille jää joskus sanomatta, vaikka ansaitsette kuulla sen joka ikinen kerta tullessanne pyydettäessä paikalle.

Viimeisen viikon aikana monet hoitajat ovat jälleen työskennelleet pelottavissa olosuhteissa. Kiitos sujuvan yhteistyön, selvisimme vaaratilanteista mahdollisimman vähin vahingoin takaisin työtehtäviin. Ilman teitä se ei olisi ollut mahdollista. Kiitos.

 

Terveys- ja sosiaalihuollossa fyysistä uhkaa ja väkivaltaa on kokenut joka kuudes työntekijä. Hoitoalalla puolet työntekijöistä on kokenut asiakkaan taholta tullutta väkivaltaa tai sen uhkaa.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.