Elossa 24 h -tv-sarja alkaa: ”Halusin näyttää, miten huipputyöpaikka päivystys on”, sanoo sarjassa esiintyvä Maria Tenhunen

Tv-kuvaukset olivat Maria Tenhuselle jännittävä kokemus. ”Jännitti niin, että melkein oksetti.” Lopputuloksen hän on silti tyytyväinen.

Kuvateksti
“Hoitajatilanne on, miten sen nyt kauniisti sanoisi, katastrofaalinen. Ala pitäisi saada houkuttelevammaksi”, sanoo organisoiva hoitaja Maria Tenhunen Elossa 24h -sarjassa.
Kuva: ITV / Yle

Miten päädyit mukaan Elossa 24h -sarjaan, organisoiva hoitaja Maria Tenhunen Tampereen Acutasta?

Työpaikkani Acuta on näkynyt sarjan aiemmilla kausilla vähän. Kun työpaikkani some-vastaava kyseli halukkuutta sarjassa esiintymiseen, olin kiinnostunut. Tämä on näitä kerran elämässä -kokemuksia.

Halusin näyttää, miten huipputyöpaikka päivystys on. Ajattelin, että teen työtäni ja olen luonnollinen kameran edessä. Kuvauspäivänä sunnuntaina jännitin niin, että melkein oksetti. Kerroin sen kameraryhmälle, joka oli tosi mukava ja rauhoitteli. Päivän aikana jännitys väheni, mutta kokonaan se ei mennyt pois. Puhun aina paljon, mutta en muista, mitä kaikkea tuolloin sanoin.

Miten päivä sujui?

Päivä oli rauhallisempi kuin tavallisesti. Organisoivana hoitajana otan potilaita vastaan ja seuraan, mitä missäkin tehdään, joten minulla oli koko ajan tekemistä.

Haasteena oli se, että jotkut potilaat olivat niin huonossa kunnossa tai muistamattomia, ettei heiltä voinut pyytää suostumusta ohjelmassa esiintymiseen. Mutta kyllä suostujia löytyi, koska ohjelma on niin pidetty ja tunnettu.

Suositteletko kokemustasi muille?

Ilman muuta. Ennakkokatselussa minua jännitti katsella itseäni ja kuunnella omaa ääntäni, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Sain sanoa sen, mitä halusin. Pula hoitajista ja jatkohoitopaikoista vaivaa päivystyksiä ympäri Suomen.

Toivottavasti jaksosta välittyy myös työpaikan hyvä ilmapiiri. Meillä on omanlaisemme huumori ja meillä ollaan kovia tekemään töitä. Olen ollut täällä 15 vuotta ja pidän myös yövuoroista. Teemme tärkeää työtä.

Elossa 24h -sarjan 7. kausi TV1:ssä 3.–9.4. klo 20 ja Yle Areenassa.