Hoitaja puursi liian pienellä palkalla – työnantaja korvaa lähes 30000 euroa

Palkkasaatavien lisäksi sairaanhoitaja saa tasa-arvolain mukaisen hyvityksen perusteettomasta irtisanomisesta.

Kuvateksti
Sairaanhoitajan kohtuuton työnkuva ei vastannut palkkaa. Hän työskenteli esteettisen kirurgian yksikössä. Kuva: iStock

Työnantaja joutuu korvaamaan sairaanhoitajalle lähes 30 000 euroa. Summa koostuu muun muassa palkkasaatavista, lomakorvauksista ja -rahoista sekä korvauksesta työsuhteen laittomasta päättämisestä.

Esteettisen kirurgian yksikössä, Plastic Surgery Center Oy:ssä työskentelevä sairaanhoitaja ei saanut työehtosopimuksen mukaista peruspalkkaa. Tämä vähensi myös muita lisiä.

– Jäsenemme otti meihin yhteyttä, koska hän sai terveyspalvelualan työehtosopimuksen vastaisesti liian pientä palkkaa ja työajoissa oli ongelmia. Samalla paljastui, että hänen tehtäväkuvansa oli uskomaton palkkaluokkaan nähden, Tehyn järjestöasiantuntija Arja Tuomisoja sanoo.

Sairaanhoitajan tehtäviin oli kuulunut muun muassa injektio- ja laserhoidot, leikkaussali- ja heräämötyö, vastaanottosihteerin töitä, työvuorosuunnittelua sekä uusien työntekijöiden haastattelua ja perehdytystä. Lisäksi hän teki promootiotyötä, oli messuilla ja jatkuvasti varalla.

Tehyn oikeusturvavakuutuksen avulla jäsen palkkasi lakimiehen, joka lähti ajamaan asiaa. Pian paljastui, että sairaanhoitaja oli irtisanottu perusteettomasti äitiysloman aikana.

Työnantaja joutuu korvaamaan oikeudenkäyntikulut.

Helsingin hovioikeus ei ota jatkokäsittelyyn käräjäoikeuden tuomiota. Luvan myöntämättä jättämisestä työnantaja voi vielä hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.