Ilmapiirikriisistä kärsineelle Pirkanmaan hoitokodille valittiin uusi johtaja

Uusi johtaja on saattohoitokodissa aiemmin pitkään työskennellyt Hanna Hävölä.

Kuvateksti
Pirkanmaan hoitokoti on Pohjoismaiden ensimmäinen ja Suomen suurin saattohoitoon ja palliatiiviseen hoitoon erikoistunut yksikkö.
Kuva: iStock

Syöpäpotilaiden Hoitokotisäätiön hallitus on valinnut Pirkanmaan hoitokodin johtajaksi terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja Hanna Hävölän Tampereelta.

Hävölä on työskennellyt aiemmin yhteensä 16 vuotta sairaanhoitajana Pirkanmaan hoitokodissa. Vuodesta 2020 lähtien hän on toiminut Tampereen kaupungin terveydenhuollon erityisasiantuntijana palliatiivisessa hoidossa ja saattohoidossa.

Pirkanmaan hoitokodin johtajaksi haki 41 henkilöä. Hoitokodin hallituksen mukaan hakijoiden osaaminen ja kokemus oli korkeata tasoa. Haastatteluryhmä valitsi kuusi henkilöä haastatteluun ja heistä kaksi soveltuvuustestaukseen.

Hoitokodin aiempi johtaja irtisanoutui elokuun lopulla. Pitkään kestänyt huono työilmapiiri sai yli puolet hoitokodin vakituisista työntekijöistä uhkaamaan lähtemisellä ellei johtaja lähde.

Lue lisää:

Pirkanmaan hoitokodin työntekijät toipuvat pitkään jatkuneesta ilmapiirikriisistä - "Tästä selvitään, työrauha on palannut"