Kuntayhtymässä maksettiin samasta työstä erisuuruista palkkaa – terveydenhoitajille takautuvasti 80 000 euroa

Pohjois-Satakunnassa 26 tehyläistä terveydenhoitajaa sai takautuvasti palkkoja. Enimmillään se tarkoitti yli viittä tuhatta euroa.

Kuvateksti
Terveydenhoitajien palkkasaatavat vaihtelivat muutamasta sadasta eurosta reiluun viiteen tuhanteen euroon. Kuva: iStock

Tilanne syntyi, kun Pomarkku liittyi vuonna 2013 Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymään (PoSa). Pomarkussa oli paremmat palkat. Pomarkusta siirtyneille terveydenhoitajille maksettiin suurempaa tehtäväkohtaista palkkaa kuin aiemmin PoSassa aloittaneille kollegoille, vaikka työtehtävien vaativuus oli sama.

Muille terveydenhoitajille tilanne oli epäreilu, ja Tehy esitti asiasta neuvottelupyynnön Kunnalliselle työmarkkinalaitokselle (KT) helmikuussa 2020.

26 terveydenhoitajaa sai yhteensä 79 727 euroa sekä korot. Saatavat vaihtelivat muutamasta sadasta eurosta reiluun viiteen tuhanteen euroon. Saatavien määrään vaikuttivat muun muassa palkattomat poissaolot.

Terveydenhoitajien palkat on korjattu viivästyskorkoineen loppusyksystä. Palkkasaatavia maksettiin viiden vuoden ajalta vuoden 2014 alusta lähtien.

”Liikkeen luovutuksesta johtuvat palkkaerot on korjattava kohtuullisessa ajassa. Asiasta oli jo neuvoteltu paikallisella tasolla, mutta harmonisointi jäi saattamatta loppuun. Keskusneuvotteluissa asia saatiin viimein maaliin”, toteaa lakimies Hanna Huotari Tehystä.

Kuntayhtymään kuuluvat Pomarkun lisäksi Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia ja Siikainen.

Lue lisää:

Nordlab sovitti palkat yhteen - palkkasaatavia tulossa 3,5 miljoonaa