Nordlab sovitti palkat yhteen – palkkasaatavia tulossa 3,5 miljoonaa

Työnantaja maksaa palkkasaatavat nykyisille työntekijöille automaattisesti joulukuun lopussa.

Kuvateksti
Tehyn ammattiosasto esitti työnantajalle neuvotteluja palkkaharmonisaatiosta vuonna 2019. Kuva: Ari Korkala

Nordlab on saanut päätökseen palkkojen yhteensovittamisesta käydyt neuvottelut. Eri vaativuusluokkien palkat nousevat nykyisiin kärkipalkkoihin joulukuussa.

Takautuvasti palkkoja maksetaan vuoden 2015 alusta sekä nykyisille että entisille työntekijöille. Yhteensä palkkasaatavia maksetaan noin 3,5 miljoonaa euroa. Tehyläisiä saajista on noin 500.

Palkkojen yhteensovittamiselle oli tarve, koska liikelaitos maksoi erilaisten yhdistymisten jäljiltä samasta työstä eri palkkoja. 

Tehyn ammattiosasto esitti työnantajalle neuvotteluja palkkaharmonisaatiosta vuonna 2019. Palkkaharmonisaatiota edellytti vuonna 2018 annettu työtuomioistuimen tuomio

Neuvottelut kestivät noin puolitoista vuotta, ja ne sujuivat Tehyn pääluottamusmies Silja Peltolan mukaan hyvässä hengessä.

"Kärkipalkkojen tunnistaminen vaati paljon arkistojen perkaamista."

Peltola kiittää työnantajaa hyvästä yhteistyöstä.

Nykyiset työntekijät saavat saatavansa automaattisesti, mutta entisten työntekijöiden pitää toimittaa palkkavaade työnantajalle. Yhteensovittaminen ei koske osaston- ja apulaisosastonhoitajien palkkoja, koska ne on harmonisoitu jo aiemmin. 

Nordlab on Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä. Se on aloittanut toimintansa vuoden 2013 alussa. Nordlabin omistavat Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit,
Kainuun sosiaali - ja terveydenhuollon kuntayhtymä ja Keski - Pohjanmaan sosiaali - ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite.

Palkkasaatavia on oikeus hakea myös niillä, jotka eivät enää ole Nordlabin palveluksessa, mutta ovat työskennelleet 1.1.2015 jälkeen Nordlabissa. He lähettävät sähköpostiviestin osoitteeseen [email protected]. Vaade pitää tehdä 1.3.2021 mennessä.

Kirjoita viestin otsikkoon oma nimesi ja sana "palkkasaatavat". Tekstikenttään viesti: "Nordlabin palkkaharmonisaation perusteella teen jälkivaateen, joka koskee omia takautuvia palkkojani 1.1.15 - x.x.xx". Liitä mukaan myös tilinumero.
 

Lue lisää:

Tuomio: Palkat harmonisoitava kohtuullisessa ajassa

9.12. klo 14.54 Korjattu epäselvä viittaussuhde.