Perhetyöntekijä on vuoden lastenhoitaja

Kuvateksti
Kuva Päivi Tolonen

Vuoden lastenhoitaja Aija Norokallio työskentelee perhetyöntekijänä Hämeenlinnassa Vanajan naisten avovankilan perheosastolla.

Työssään tärkeintä Aijasta on tukea vankilassa olevien äitien ja heidän lastensa välistä vuorovaikutusta ja hyvää arkea. Hän korostaa, että äideillä on vastuu omasta lapsestaan.

- Kohtaamisen onnistumisen kannalta keskeisintä on kunnioitus. Vain äitien vanhemmuutta kunnioittamalla voin olla tukija ja vierellä kulkija.

Aija on ollut aina innokas kehittämään työtään – Montessoriopintoja päiväkotiaikana, vauvahierontaa, voimauttava valokuva ja vauvasirkusta perhetyössä, Lapset puheeksi –koulutus sekä kannustava vuorovaikutus-koulutus antoivat Aijalle hyvät eväät koko perheen kanssa työskentelyyn ja vanhemmuuden vahvistamiseen.  Saamaansa oppia hän jakaa aktiivisesti työyhteisössään sekä kannustaa muitakin lastenhoitajia koulutuksiin.

Ennen avovankilan perheosastoa Aija oli yli 20 vuotta Hämeenlinnan kaupungin päiväkodeissa. Nykyisessä työssään hän on toiminut kuusi vuotta.

Suomen Lastenhoitoalan Liitto SLaL ry valitsee Vuoden lastenhoitajan.