Tehyltä ja SuPerilta uusi, entistä laajempi lakkovaroitus – lakkoon menossa 40 000 hoitajaa 

Tehy ja SuPer laajentavat lakon uhkaa uusiin sairaanhoitopiireihin ja kuntayhtymiin.

Kuvateksti
Tehyn pääneuvottelijat Else-Mai Kirvesniemi (vas.), Millariikka Rytkönen sekä SuPerin pääneuvottelijat Anne Sainila-Vaarno ja Silja Paavola.
Kuva: Jukka Rapo

Tehy ja SuPer ovat jättäneet tänään uuden lakkovaroituksen, joka koskee 13 sairaanhoitopiiriä. Sairaanhoitopiirien lisäksi lakko koskee osaa niiden omistamista tai niitä lähellä olevista yhtiöistä ja osuuskunnista.

Lakko kestää kaksi viikkoa. Se on ilmoitettu alkavaksi 1.4.2022 klo 6 ja päättyväksi 15.4.2022 klo 6. Sen piirissä on noin 40 000 hoitajaa.

Tehyn ja SuPerin ensimmäinen, 3. maaliskuuta jätetty lakkovaroitus koskee kuutta sairaanhoitopiiriä. Sitä työ- ja elinkeinoministeriö siirsi työriitalain nojalla kahdella viikolla.

Lakkoa voi siirtää vain kerran, joten Tehy ja SuPer voivat aloittaa ensimmäisen lakkovaroituksen mukaisen lakon huhtikuun alussa, mikäli sopua ei synny.

Tehy on päättänyt maksaa lakossa oleville jäsenilleen lakkoavustusta 140 euroa viikon jokaiselta päivältä.

Uusi lakkovaroitus koskee seuraavien työnantajien palveluksessa olevia:

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (lukuun ottamatta Kysteri-liikelaitos), Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri (lukuun ottamatta Keski-Suomen seututerveyskeskus), Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä, Satakunnan sairaanhoitopiiri, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä sekä Lapin sairaanhoitopiiri.

Lisäksi lakko koskee Järvi-Suomen Terveys Oy:n, Docta Oy:n, Tervia Osaajat Oy:n, Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunnan sekä Kaiku24 Oy:n palveluksessa olevia.

Lakko koskee myös Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n sekä Sarastia Rekry Oy:n terveydenhuoltoalan työtehtäviä, joita tehdään lakon piirissä olevilla työpaikoilla.

Valtakunnansovittelija on sovitellut työriitaa 7. maaliskuuta lähtien, mutta sovittelu ei ole edennyt liittojen toivomalla tavalla.

Seuraa neuvottelukierrosta.

17.3. klo 10.23 korjattu nimien järjestys kuvatekstissä. Klo 10.43 lisätty linkki loppuun. Klo 12.46 selkiytetty tapaa ilmaista luettelo.