Kuva: Pexels

Tunnista tyypit: viisi lomalle lähtijää

Kesälomakausi on nyt kiivaimmillaan. Työntekijät lähtevät eri tyyleillä hyvin ansaituille lomilleen. Tunnistatko nämä viisi tyyppiä työpaikaltasi?

 

 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

1. Tuulettaja

Tuulettaja informoi hyvissä ajoin työkavereita lähestyvästä lomastaan. Hän napsii lapsenomaisesti aamukammasta piikkejä ja siirtää ajoissa kaikki työnsä muille. ”Meikäläisellä alkaa muuten lomalomaloma”, kuuluu tilaisuuden tullen kovaääninen lällätys. Viimeisenä työpäivänä Tuulettaja tekee näyttävän lähdön työkavereiden huokaistessa helpotuksesta.

2. Hiirulainen

Hiirulainen pakertaa tunnollisesti töitä viimeiseen minuuttiin asti. Hän siivoaa työpisteen, laittaa lomavastaajan päälle, kirjoittaa sijaisille ohjeet ja hipsii ovesta ulos. Hiirulaisesta huolestutaan, kun häntä ei kuulu seuraavana päivänä töihin. Työporukan voimin toivotaan, ettei hänelle ole vaan sattunut mitään kammottavaa. Lopulta joku lukee puolivahingossa lomalistasta, että Hiirulainen on lomalla.

3. Liekittäjä

Liekittäjä on pitkin vuotta lisännyt kierroksia kohti lomaa. Hän on kysynyt työkavereilta lomavinkkejä, vertaillut erilaisia lomamatkoja ja lopulta julkaissut näyttävästi lomakohteensa. Liekittäjä kertoo kuukausia ennen lomaansa hankkimistaan lomavaatteista, aurinkovoiteista ja uusista virveleistä. Muiden lähtiessä lomalle Liekittäjä huikkaa perään, ”perässä tullaan ja meikä mandoliini se nauttii mökillä teikäläisen loman jo loputtua”.

4. Säätäjä

Säätäjä on muuttanut lomasuunnitelmiaan kymmeniä kertoja. Kukaan ei enää muista, koska hän jää oikeasti lomalle. Säätäjän lennot ovat vaihtuneet junamatkaan ja Balin loma kiipeilyreissuksi. Sillä välin hän on tarjonnut työporukalle yhdet lomallelähtökahvit väärän aikaan. Ensimmäisenä lomapäivänä hän palaa takaisin töihin hakemaan työpöydälle unohtuneen matkapuhelimen. Säätäjä soittaa matkalta vielä pari puhelua keskeneräisistä töistä, jotka jonkun olisi pakko hoitaa hänen lomansa aikana.  

5. Tsemppaaja

Tsemppaajalla on vaikeuksia lähteä lomalle ja jättää työryhmä pulaan ilman häntä. Hän järjestää työporukalle mukavan yhteistilaisuuden, valaa näihin uskoa ja vähättelee työkuorman vaativuutta. Ennen töistä lähtöä työkaverit saavat Tsemppaajalta vielä jaksuvoimahalit. Sijainen saa Tsemppaajalta parin päivän päästä viestin. Siinä tiedustellaan työssäjaksamista ja todetaan, että hyvin sijainen työstä varmasti suoriutuu, koska pian Tsemppaajan loma jo loppuu.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.