”Huutelin potilasta omalla nimelläni” – hoitajat kertovat kommelluksistaan

Pitkän työrupeaman ja kiireisen vuoron jälkeen sattuu ja tapahtuu. Hoitajat kertovat.

Kuvateksti
Kuva: iStock

Tarinat on kerätty Tehy-lehden Facebook-sivun keskustelusta, joka käsitteli Mainio-blogin kirjoitusta Hoitaja on varmaan vähän väsynyt.

”Kirjoitin raportteja yövuoron viimeisillä tunneilla ja mietin samalla, mitä tekisin ruuaksi. Erään potilaan papereihin kirjoitin: ”Nukkunut hyvin makaroonilaatikolla.”

”Menin vapaapäivänä kaverin luo kylään. Ovella kajautin reippaalla äänellä koputuksen saattelemana: ”Kotisairaalasta iltaa!”

”Takana oli 10 päivän työputki. Istuin asiakaskäynnin jälkeen autoon. Meni minuutti tai pari, kun totesin, etten istukaan kuskin penkillä vaan takapenkillä. Tutkin sitten muka papereitani taloyhtiön mummoklaanin tuijottaessa epäluuloisena.”

”Harmikseni olen huomannut, ettei työpaikan avainlätkällä aukene hissi, auto eikä kotiovi. Myöskään vaatekaappiin tai wc:hen sillä ei kotona pääse. Kaupan automaattiovi on sen sijaan niin vikkelä aukeamaan, ettei meinaa lätkällä perässä pysyä.”

”Nappasin kahvilan tiskiltä soivan puhelimen. Vastasin, että lähihoitaja se ja se puhelimessa. Puhelin oli tismalleen samannäköinen ja siinä oli vieläpä sama soittoääni kuin työpaikan puhelimessa. Kun tajusin virheen, nolotti älyttömästi. Myyjän ilme oli jotain mieletöntä. Tuijotin myyjää silmiin, pyysin puhelimessa olevalta anteeksi ja kerroin, että annankin nyt puhelimen takaisin kassalle.”

”Olen huudellut odotustilaan omaa nimeäni, kun olen kutsunut seuraavan potilaan vastaanotolle.”

”Olin neuvolassa lapseni kanssa. Kun hoitaja puhui minulle omasta lapsestani, tokaisin, että joo, täytyy infota omaisia.”

”Menin bussilla kotiin kiireisen päivän jälkeen, ja bussin ovi jäi jollain pysäkillä auki. Kuski yritti painella nappeja, mutta mitään ei tapahtunut eikä kukaan kyytiläisistä reagoinut. Minä menin salamana kiskomaan ovea ja huusin kuskille: ”Kyllä tää tästä, mä oon sairaanhoitaja!”

”Kerran yövuoron jälkeen kotiin ajaessani mietin loppumatkasta, etten pääse nukkumaan ennen kuin olen kirjoittanut yhteenvedon kotimatkasta. Onneksi älysin olla kirjoittamatta.”

”Kotiin tullessani olen etsinyt eteisestäni mobiilitarraa, jonka avulla kirjaan itseni sisään, ja alkanut puhelimesta katsoa, että mitäs täällä tehdään.”

”Aamuvuoron jälkeen nukahdin päikkäreille, heräsin seitsemältä ja luulin, että on aamu. Hyppäsin pyörän selkään ja ihmettelin, kun ei ole tavallista aamuruuhkaa. Puolivälissä tajusin, että kello on seitsemän illalla.”

Lue lisää:

”Äiti”, vastasi päivystyksen hoitaja puhelimeen – tällaista on hoitoalan tilannekomiikka

Kerro meille, mikä työpaikalla nauratti