Tinna-Maria on hankkinut jo kymmeniä uusia tehyläisiä – lue mestarisuosittelijan vinkit

Tehyn jäsenyyttä suosittelemalla voi ansaita palkintoja. Tinna-Maria Kunnari-Kujala kertoo, kuinka jäsenyys kannattaa ottaa puheeksi.

Kuvateksti
Tinna-Maria Kunnari-Kujala, 46, on rovaniemeläinen lähihoitaja ja Tehy-tutor.
Kuva: Kaisa Sirén

Olet hankkinut Tehyyn jo kymmeniä uusia jäseniä. Mitä kerrot jäsenyydestä? 

Kerron työsuhteeseen liittyvästä edunvalvonnasta sekä omista luottamusmiehistä ja Tehyn oikeusavusta. Jos Tehyn jäsen tarvitsee työelämässä oikeusapua ja sitä hänelle myönnetään, ei jäsenelle tule taloudellisia kuluja tai riskiä.

Sitten on tietenkin Tehyn tuoma yhteisöllisyys. Kun itse muutin Torniosta Rovaniemelle, en tuntenut ketään, mutta ammattiosaston kautta opin nopeasti tuntemaan. Lähdin ammattiosaston ruskaretkelle Leville ja pääsin tutustumaan työkavereihin paremmin kuin vain työpaikalla. Tänä keväänä järjestetään valtakunnallinen Tehy goes Levi -tapahtuma 13. huhtikuuta. Meilläkin on jo moni varannut mökin sieltä.

Lisäksi on Tehyn jaostot. Itse kuulun mielenterveys- ja päihdetyön jaoston hallitukseen. Ensi syksynä järjestämme taas opintopäivät, tällä kertaa Tampereella. Luvassa on hyvä ohjelma.

Opiskelijoille kerron, että Tehyssä opiskelijoilla on samat oikeudet kuin työssäkäyvillä jäsenillä – ja sen lisäksi heidän jäsenyyteensä kuuluu vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Monet nuoret ovat tästä ihmeissään. Epäileväisille on hyvä sanoa, että opiskelijajäsenyys on maksuton sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan perustutkintoa päätoimisesti suorittavalle. Jäsenyys ei velvoita mihinkään, mutta siitä voi saada paljon.

Jokaisesta uudesta jäsenestä suosittelija saa pisteitä, joilla voi hankkia tuotteita. Mitä olet hankkinut suosittelijana saamillasi pisteillä?

Olen hankkinut Polarin kellon ja Marimekon käsilaukun.

Toimit myös Tehy-tutorina. Millaista se on?

Tehy-tutorina tapaan opiskelijoita oppilaitosten aulainfoissa. Opiskelijat tulevat Tehyn ständille kysymyksineen ja minä vastaan parhaani mukaan. Innokkaita opiskelijoita on joka puolella, ja heistä tulee uusia hoitajia. Saan tapaamisista itsekin lisää virtaa.

Tänä keväänä jäsenyyden suosittelusta palkitaan erityisen hyvin. Lue lisää täältä.