Linnaan kutsutuille hoitajille tarjotaan ilmaisia palveluita

Eri palvelualojen yrittäjät tarjoavat palveluitaan ilmaiseksi niille sote-ammattilaisille, jotka tasavallan presidentti on kutsunut itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle.

Kuvateksti
Linnaan kutsutuille hoitajille on luvassa muun muassa maksutonta kampauspalvelua. Kuva: iStock

”Juhla-asu, meikki ja kampaus ovat aikamoinen kuluerä, ja mietin mitä voisin itse tehdä kunnioittaakseni suuresti arvostamaani hoitohenkilökuntaa. Siksi päätin haastaa meikkaajat ja kampaajat talkoisiin, sanoo Innovation Homen myyntipäällikkö Laura Andersson.

Andersson on itse meikannut linnan juhlijoita viimeiset 20 vuotta.

Haasteen on ottanut vastaan moni kauneusalan ammattilainen. Innovation Home tarjoaa tilat 6. joulukuuta, jolloin yrityksen Helsingin Kalliossa sijaitseva toimisto muuttuu veloituksettomaksi kauneussalongiksi.

”Haaste on lähtenyt laukalle. Mukaan on lähtenyt myös kuljetuspalveluita ja hotelleja. Kotimaiset vaatebrändit järjestävät veloituksettoman vaatelainauksen.”

Laura Anderssonin haasteesta lähtenyt hanke ei ole ainoa laatuaan.

Maskeeraaja ja meikkitaiteilija Raili Hulkkonen ja kampaaja Jaana Paavilainen tarjoavat kutsuvieraille maksuttoman meikkauksen ja kampauksen. Heidän mukanaan ovat muotisuunnittelija Jukka Rintala ja muotiasiantuntija Klara Kivilahti, jotka tarjoavat kutsuvieraille juhlavaatteet maksutta lainaan.

Itsenäisyyspäivää on tarkoitus juhlistaa tänä vuonna Presidentinlinnassa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat kutsuneet vastaanotolle maanantaina 6. joulukuuta henkilöitä, jotka ovat tehneet työtä terveyden ja suomalaisen yhteiskunnan hyväksi koronapandemian aikana.

Kutsuttujen kokonaismäärä vastaanotolla on tällä hetkellä alle 200 henkeä, ja siinä ovat mukana myös kutsuttujen puolisot. Lähes kaikki ovat ensikertalaisia.

Yle näyttää itsenäisyyspäivän tapahtumia ja presidenttiparin itsenäisyyspäivän haastattelun suorana lähetyksenä Yle TV1:llä.

Lue lisää

Presidentti kutsuu itsenäisyyspäivän juhliin henkilöitä, jotka ovat tehneet työtä terveyden hyväksi