Tehyn luottamusmies: Aamulehden kohu tuli yllätyksenä

Taysin selvitys osoittaa, että vuosien takaiseen epäasialliseen käytökseen liittyvät tapahtumat käsiteltiin aikoinaan.

Kuvateksti
Taysissa tehtiin selvitys epäasiallisesta kohtelusta. Kuva Ari Korkala.

Tehyn pääluottamusmies Tiina Samasen mukaan Aamulehden kohu-uutisointi Taysin tilanteesta tuli yllätyksenä suurimmalle osalle tehyläisiä.

Aamulehti julkaisi joulukuussa jutun, jossa kerrottiin, että sairaalan johto ei ole puuttunut leikkaussalissa lääkäreiden hoitajiin kohdistamaan epäasialliseen käytökseen, jopa lyömiseen. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on selvittänyt esitetyt väitteet. Sairaanhoitopiirin johtaja asetti joulukuussa selvitystyöhön kaksi henkilöä. He luovuttivat selvityksensä 1.2.

Sairaanhoitopiirin mukaan kummassakin tapauksessa oli kyse kärjistyneestä tilanteesta leikkauksen aikana. Toisessa tapauksessa lääkäri oli tönäissyt hoitajan kättä ja toisessa lääkäri oli näpäyttänyt hoitajaa pihdeillä.

Tapaukset selvitettiin heti. Toiselle lääkärille annettiin kirjallinen varoitus ja tapaus käsiteltiin työyhteisössä. Lisäksi lääkäri sai työnohjausta. Toisessa tapauksessa asia käsiteltiin työyhteisössä asianomaisten ja näiden esimiesten kesken.

– Tuore selvitys ei tuonut näistä asioista mitään uutta vaan vahvisti sen, että nämä vanhat tapaukset on käsitelty jo aikoinaan, sanoo Samanen.