Vantaan ja Keravan hyvinvointialue houkuttelee hoitajia rahalla – sitoutumislisä ja vihjepalkkio käyttöön

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue alkaa maksaa sitoutumislisää ja vihjepalkkioita sekä nopeuttaa palkkojen yhdenmukaistamista omilla rahoillaan.

Kuvateksti
Henkilöstöstä on vakava pula Vantaan ja Keravan alueen sairaaloissa ja palvelutaloissa.
Kuva: Tomi Aho

Hyvinvointialueen johtoryhmä on päättänyt ryhtyä Vantaa-Keravan alueella maksamaan hoitajilleen sitoutumislisää. Henkilöstöstä noin 20 prosenttia saa lisän.

Lisän suuruus on 300–1 000 euroa, ja maksetaan kolmen kuukauden välein. Lisä koskee sekä nykyisiä että uusia työntekijöitä.   

Sitoutumislisä koskee esimerkiksi sairaaloiden sairaanhoitajia ja lähihoitajia sekä hoiva-asumisen, kotihoidon ja palvelutalojen sairaanhoitajia, lähihoitajia ja apulaisosastonhoitajia sekä opetushoitajia.

Sitoutumislisää aletaan maksaa 1.5.2023 alkaen, ja se on voimassa 30.9.2024 saakka.

Hyvinvointialue ryhtyy maksamaan myös 400 euron vihjepalkkion vinkistä, joka johtaa yli puolen vuoden mittaiseen työsopimukseen kokonaan uuden työntekijän kanssa. 

Hyvinvointialue aloittaa kesäkuun alussa myös yhdenmukaistaa palkkoja. Se käyttää yhdenmukaistamiseen ylimääräistä rahaa niin, että palkat nousevat lokakuun alussa. 

”Korotukset pyritään kohdistamaan niihin tehtäviin, joissa on suurin saatavuuspaine ja isoimmat palkkaerot”, henkilöstöjohtaja Anne Sivula sanoo.  

“Kiinnitämme huomiota niin johtamiseen kuin muihinkin työarkeen vaikuttaviin asioihin sen perusteella, mitä henkilöstöltä on noussut esille." 

28.4. klo 12.17 korjattu otsikosta kirjoitusvirhe.