”Haluan minimoida rollaattorivuosien määrän”, sanoo crossfitiin hurahtanut sairaanhoitaja

Yhteisöllinen treeni imaisi mukaansa ja teki Eija Kivestä kovakuntoisen viisikymppisen.

Kuvateksti
Painonnosto on yksi crossfitiin kuuluvista lajeista.
Kuva: Harri Virta

Porilaisella crossfit-salilla on alkamassa aamun ohjattu treeni eli sisäpiirislangilla WOD, work of the day. Porukka treenaa pareittain ja kannustaa äänekkäästi toisiaan.

”Yhdessä treenaaminen on lajissa parasta. On mukava jakaa ilot, onnistumiset ja myös epäonnistumiset muiden treenaajien kanssa”, sanoo sairaanhoitaja Eija Kivi, 54.

Yhteisöllinen laji imaisi Eijan kertaheitolla mukaan, kun hän tuli salille tyttärensä kanssa syksyllä 2013. Vuosien aikana hän on tutustunut lajin parissa moniin kivoihin ihmisiin.

”Ja onpa täältä tarttunut matkaan uusi elämänkumppanikin”, hän naurahtaa.

Eija treenaa salilla kaksi kertaa viikossa. Mieluiten hän käy aamutreeneissä, koska niistä saa hyvän startin päivään. Yleensä hän käy ohjatuilla tunneilla, joissa vedetään aina erilainen harjoitusohjelma valmentajan opastuksella.

Crossfit kehittää lihasvoimaa, kestävyyttä, nopeutta ja notkeutta. Treeneissä yhdistellään muun muassa juoksua, soutua, painonnostoa, naruhyppelyä, kahvakuulaliikkeitä ja voimistelua.

”Ennen kuin aloitin lajin, olin käynyt satunnaisesti kuntosalilla. Crossfitin haastavuus yllätti. Oli monia liikkeitä, joita en ollut kokeillut koskaan ennen. Mitä enemmän opin, sitä enemmän halusin myös kehittyä”.

Eijan suosikkeja ovat punnerrukset, renkailla tehtävät harjoitteet ja vatsalihasliikkeet.

”Tykkään kehonpainoliikkeistä, joita tehdään omaa kehoa hyväksikäyttäen ilman lisäpainoja. Olen sirorakenteinen, joten punnerrus, leuanveto ja köydessä kiipeäminen ovat olleet minulle aina luontaisesti helppoja.”

Töitä Eija tekee yleissairaalapsykiatrian yksikössä Satasairaalassa Porissa. Kova kunto on kolmivuorotyössä eduksi.

”Hyvä lihaskunto kohentaa elämänlaatua. Jaksan touhuta ja voin hyvin fyysisesti ja henkisesti.”