Viime vuoden alussa voimaan tullut eläkeuudistus on korottanut julkisen sektorin ammatillisia eläkeikiä tästä vuodesta lähtien. Kuva: iStock

Nousiko ammatillinen eläkeikä eläkepäätöksessä? Ota yhteys Tehyyn

Oletko saanut tänä vuonna Kevasta eläkepäätöksen, jossa ammatillista eläkeikääsi on nostettu? Tehy tarvitsee juuri sinua. 

Tehyn tarkoitus on riitauttaa ammatillisen eläkeiän nosto Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

Viime vuoden alussa voimaan tullut eläkeuudistus on korottanut julkisen sektorin ammatillisia eläkeikiä tästä vuodesta lähtien. Eläkeikiä nostetaan asteittain kolme kuukautta vuodessa aina kahteen vuoteen asti.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Julkisen sektorin palkansaajajärjestöt vastustivat ammatillisten eläkeikien nostoa sillä perusteella, että ammatillisen eläkeiän valinnut on sitoutunut sen ehtoihin ja saanut vastineeksi lupauksen 60 vuoden eläkeiästä. Lupaus ei ole pitänyt.

– Ammatillista eläkeikää suojaa perustuslain mukainen omaisuudensuoja. Päätös nostaa julkisen sektorin ammatillisia eläkeikiä on mielestämme perustuslain vastainen, sanoo Tehyn lakimies Hanna Huotari.

Tehy tarvitsee riitautukseen yksittäisten jäsenten eläkepäätöksiä. Liitto hoitaa koko valitusprosessin aina kansallisista tuomioistuimista ihmisoikeus­tuomioistuimeen asti. 

Ota yhteyttä, jos sinulla on valituskelpoinen eläkepäätös.

Kommentit

Käyttäjän Taina Inget kuva

Hei,en ole saanut vielä eläkepäätöstä koska täytän ensi keväänä 60v. Haluan ottaa kantaa eläkeasiaan koska minäkin sain 2014 Kevalta työeläkeotteen ,jossa luki että: Sinun henkilökohtainen eläkeikäsi on 65v. Minäkin valitsin silloin ammatillisen eläkeiän 63v ja risat. Nyt eläkeikääni on taas nostettu yli 1,5 vuodella ja olen valmistunut lastenhoitajaksi jo 1979,joten työs säolo vuosia on kohta 40v. Olen itse keventänyt työtäni(esim.olemalla vuorotteluvapaalla ja nyt saan tehdä 80% työtä) että jaksaisin vielä ne 3v.päiväkodin hektisessä työssä .Eläkeiän nosto on aivan epäinhimillistä ottaen huomioon myös pitkän työurani.Tämä ei kosketa yksin minua meitä on paljon. Kiitos kun otatte kantaa asiaan ja puututte tähän epäkohtaan. Yst.terv. Taina Inget