Nousiko ammatillinen eläkeikä eläkepäätöksessä? Ota yhteys Tehyyn

Oletko saanut tänä vuonna Kevasta eläkepäätöksen, jossa ammatillista eläkeikääsi on nostettu? Tehy tarvitsee juuri sinua.

Kuvateksti
Viime vuoden alussa voimaan tullut eläkeuudistus on korottanut julkisen sektorin ammatillisia eläkeikiä tästä vuodesta lähtien. Kuva: iStock

Tehyn tarkoitus on riitauttaa ammatillisen eläkeiän nosto Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

Viime vuoden alussa voimaan tullut eläkeuudistus on korottanut julkisen sektorin ammatillisia eläkeikiä tästä vuodesta lähtien. Eläkeikiä nostetaan asteittain kolme kuukautta vuodessa aina kahteen vuoteen asti.

Julkisen sektorin palkansaajajärjestöt vastustivat ammatillisten eläkeikien nostoa sillä perusteella, että ammatillisen eläkeiän valinnut on sitoutunut sen ehtoihin ja saanut vastineeksi lupauksen 60 vuoden eläkeiästä. Lupaus ei ole pitänyt.

– Ammatillista eläkeikää suojaa perustuslain mukainen omaisuudensuoja. Päätös nostaa julkisen sektorin ammatillisia eläkeikiä on mielestämme perustuslain vastainen, sanoo Tehyn lakimies Hanna Huotari.

Tehy tarvitsee riitautukseen yksittäisten jäsenten eläkepäätöksiä. Liitto hoitaa koko valitusprosessin aina kansallisista tuomioistuimista ihmisoikeus­tuomioistuimeen asti. 

Ota yhteyttä, jos sinulla on valituskelpoinen eläkepäätös.