Tutor on opiskelijan linkki Tehyyn

Tehy-tutor tapaa opiskelijoita ja antaa tietoa työelämästä ja ammattijärjestöön kuulumisesta. ”Tunnelma Tehyn joukoissa on aina hyvä”, sanoo sairaanhoitaja Melina Gigante-Bounid.

Kuvateksti
Menila Gigante-Bounid esitteli viime syksynä Tehyn toimintaa Vantaan ammattiopisto Varian opiskelijoille.
Kuva: Vilja Harala

Tehy-tutorin voi kohdata tavallisesti oppilaitoksen aulassa, fuksiaisissa tai messutapahtumassa. Hän jakaa alan opiskelijoille työelämätietoa ja tekee Tehyä tutuksi.

Vantaalainen sairaanhoitaja Melina Gigante-Bounid lähti mukaan tutor-toimintaan viitisen vuotta sitten ja pitää roolistaan edelleen. Hän kertoo, että opiskelijoilla on paljon kysyttävää.

”Se että Tehyn jäsenyys on opiskelijoille ilmainen, kannustaa liittymään. Myös se yllättää, että Tehyssä heillä on samat oikeudet kuin valmistuneilla, työssäkäyvillä jäsenillä.”

Korona on tuonut taukoa aulainfoihin, mutta viime syksynä niitä taas jonkin aikaa järjestettiin.

Jäsenyyden ehdottomia valtteja Melinan mielestä ovat liiton tarjoama oikeus­apu, juristien neuvonta ja vakuutusturva. Turvan todellista merkitystä hän havainnollistaa käytännön esimerkeillä.

”Hammaspuolen opiskelijalta meni rikki kallis laite harjoittelussa. Tässä tapauksessa sitä eivät korvanneet harjoittelupaikan eikä koulun vakuutus, mutta Tehyn vastuuvakuutus korvasi.”

Melina työskentelee Jorvin sairaalan palovammakeskuksessa ja teho-osastolla. Kun hän kohtaa uusia työntekijöitä ja harjoitteluun tulevia opiskelijoita, hän ottaa jäsenyysasiat esille. Hän innostaa myös muita lähtemään mukaan tutoriksi.

”Oppilaitoksissa ja messuilla tapaa muita aktiiveja ja Tehyn toimihenkilöitä. Tunnelma Tehyn joukoissa on aina hyvä.”

Tehy-tutoreita on parisataa ympäri Suomea. Myös järjestöasiantuntija Yasemin Uguzel Tehyn Helsingin aluetoimistosta kannustaa mukaan. Varsinkin Uudellamaalla tutoreita tarvitaan, koska oppilaitoksia on paljon.

”Me Tehyssä koulutamme tehtävään, ja palkkiotakin maksetaan. Toki täytyy olla kiinnostunut ammattiliitosta, pitää olla poltetta kertoa hyvää sanomaa eteenpäin ja halua kuulua hyvään jengiin.”

Haluatko Tehy-tutoriksi? Ota yhteyttä Tehyn aluetoimistoon.