Webinaarisarja tukee esihenkilöiden työtä hyvinvointialueilla

Webinaarit ovat osa sote-alan hyvinvointityöryhmän toimintaa. Tarkoituksena on antaa esihenkilöille toimivia työkaluja.

Kuva: iStock

Hyvinvointialueiden esihenkilöille ja henkilöstön edustajille käynnistyy huhtikuussa webinaarien sarja, jonka tarkoituksena on antaa työkaluja esihenkilötyöhön ja työkykyjohtamiseen. Webinaarisarjan ovat suunnitelleet ja toteuttaneet yhteistyössä työnantajien ja työntekijöiden edustajat eli kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt ja Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT.

Webinaareissa käsitellään muun muassa yhteisöllisyyden vahvistamista, työturvallisuuden edistämistä esihenkilötyössä, työkykyjohtamista ja työvuorosuunnittelua työhyvinvoinnin näkökulmasta.

webinaarien Taustalla on hyvinvointityöryhmä, joka asetettiin valtakunnansovittelijan ehdotuksesta syksyllä 2022 osana työehtosopimusratkaisua. Ryhmä toimii työehtosopimuskauden ajan ja etsii keinoja työhyvinvoinnin, työkyvyn tuen ja työolojen parantamiseksi. Kyseessä on ensimmäinen työehtosopimusratkaisussa muodostettu työryhmä, jonka päätehtävänä on pohtia sote-alan työoloja.

Tehystä ryhmään kuuluu neuvottelupäällikkö Juha Honkakoski. Hän kertoo, että webinaarisarjan kohderyhmäksi valittiin esihenkilöt, sillä heidän roolinsa parempien työolojen edistäjänä on merkityksellinen.

”Meidän pitää antaa heille mahdollisimman kattavasti työkaluja, joilla he pystyvät tekemään hyvää työtä sote-ammattilaisten hyväksi”, Juha Honkakoski sanoo.

Ensimmäisessä webinaarissa aiheena on yhteisöllisyyden vahvistaminen. Asiantuntijoina toimivat työympäristöasiantuntija Eija Kemppainen SuPerista ja neuvottelujohtaja Anna Kukka KT:sta. Webinaarissa kuullaan myös kaksi tapausesimerkkiä, toinen Husista ja toinen Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta.