Adressi palkkojen puolesta

Husin edustajat lupasivat konkreettisia toimia työehtojen parantamiseksi.

Kuvateksti
Sairaanhoitajat pois palkkakuopasta -adressin ottivat vastaan Husin hallituksen puheenjohtaja Ulla-Marja Urho ja valtuuston puheenjohtaja Ulla-Mari Karhu. Adressin ojensivat Husissa työskentelevät sairaanhoitajat Mona Halla ja Zarmina Razai. Kuva

Sairaanhoitajat pois palkkakuopasta –adressin perustajat luovuttivat nimilistat Husin edustajille perjantaiaamupäivällä 13.5. Facebookin välityksellä kerätyn yli 22 000 nimen listan ottivat vastaan Husin hallituksen puheenjohtaja Ulla-Marja Urho ja valtuuston puheenjohtaja Ulla-Mari Karhu.

Adressin avulla on haluttu kiinnittää huomiota sairaanhoitajien palkkaukseen. Husissa työskentelevät sairaanhoitajat Zarmina Razai ja Mona Halla katsovat, että peruspalkka pitäisi nostaa 3 000 euroon, jotta palkka vastaisi työn ja koulutuksen vaativuutta. Vaarana on, että kansainvälisesti arvostetun koulutuksen saaneet sairaanhoitajat lähtevät ulkomaille, jossa palkka on parempi. Tällöin Suomen entistä suurempana uhkana on hoitajapula.

–On valittava viisi konkreettista kohtaa, joilla viedä asiaa eteenpäin, painotti Urho.

Luovutustilaisuuteen osallistuneista muun muassa Tehyn edunvalvonta-asiantuntija Heidi Laurila toi esille, että jo nykyiset sopimukset antavat mahdollisuuden käyttää työnvaativuuden arviointia tehtäväsiirroissa. Myös erikoissairaanhoidon erityisosaamisen pitäisi näkyä palkassa nykyistä selvemmin. Suomen sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto ja Tehy Husin ammattiosaston puheenjohtaja Reija Sjöholm muistuttivat, että kun asiasta perustetaan Husiin työryhmä, sille pitää päämäärän lisäksi asettaa aikataulu.

Adressin perustajat, Suomen sairaanhoitajaliitto ja Tehy ovat sopineet järjestävänsä Helsinkiin yhteisen tilaisuuden, jonka aiheena on palkkaus. Se on tarkoitus pitää syyskuun alussa.

Otsikkoa muutettu 13.5. klo 14.40.