Euroopasta tuen osoitus Tehyn mielenosoitukselle: ”Suomen hallitus syventää sote-alan ongelmia sen sijaan että yrittäisi ratkaista niitä”

Euroopan julkisten alojen ammattiliittojen kattojärjestö pitää huolestuttavana sitä, että Suomen hallitus pyrkii puuttumaan työehtosopimusneuvotteluihin suunnitelmallaan käyttää vientialojen palkankorotuksia muiden alojen palkkojen määrittämiseen.

Kuvateksti
Tehyläiset kokoontuvat Helsingin Rautatientorille osoittamaan mieltään hallituksen toimia vastaan. Arkistokuva.
Kuva: Matias Honkamaa

Euroopan julkisten alojen ammattiliittojen kattojärjestö (EPSU) on lähettänyt tuen osoituksen Tehylle tämän päivän mielenosoitukselle.

EPSU toteaa kirjeessän, että Suomen hallituksen hyökkäyksiä työntekijöiden ja ammattiyhdistysten oikeuksia sekä hyvinvointivaltiota vastaan ei voi hyväksyä.

”Huolestuttavaa on myös se, että hallitus pyrkii puuttumaan työehtosopimusneuvotteluihin käyttämällä vientialojen palkankorotuksia muiden alojen palkkojen määrittämiseen”, sanotaan kirjeessä, jonka on allekirjoittanut EPSUn pääsihteeri Jan Willem Goudriaan.

Hän hämmästelee sitä, että hallitus syventää toimillaan sote-alan ongelmia sen sijaan, että yrittäisi ratkaista niitä. EPSU sanoo seisovansa suomalaisten ammattiliittojen rinnalla myös lakko-oikeuden rajoittamisen vastustamisessa.

Tehyn mielenosoitus Helsingin Rautatientorilla alkaa kello 16.