Hoitajat alkoivat jakaa palkkakuittejaan somessa vastalauseena työnantajan väitteille

Hoitajat näyttävät Twitterissä, mitä palkkapussiin kilahtaa. Kuvien perusteella se on huomattavasti vähemmän kuin KT:n Markku Jalonen kertoi haastattelussa.

Kuva: iStock

Hoitajat ovat alkaneet jakaa Twitterissä kuvia palkkakuiteistaan, jotta alan todellinen palkkataso tulisi näkyväksi. Kuvat leviävät tunnisteella #hoitajantilipäivä.

Keskustelu sai alkunsa, kun Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien (KT) toimitusjohtaja Markku Jalonen totesi Helsingin Sanomien haastattelussa, että sairaanhoitajan keskipalkka on noin 3 370 euroa kuukaudessa. Twitterin kuvaviesteillä hoitajat näyttävät, että heidän palkkapussiinsa kilahtaa kuussa huomattavasti vähemmän.

”KT:n luku perustuu heidän arvioihinsa. Hoitajan peruspalkka kunta-alalla on 2546 euroa. Kuten hoitajien jakamista palkkatiedoistakin näkyy, palkat täytyy saada kuntoon”, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sanoo.

Tehy neuvottelee parhaillaan uusista työehtosopimuksista. Tehyn kärkitavoitteet neuvotteluissa ovat alan veto- ja pitovoiman turvaavat palkankorotukset sekä parannukset työoloihin, kuten työaikaan. Kuntasektorin työehtosopimukset päättyvät 28.2., yksityisen vaiheittain myöhemmin keväällä.