Palkanmaksu on sujunut pääosin hyvin hyvinvointialueilla – hämmennystä on aiheuttanut palkan saaminen kahdelta maksajalta

"Näyttäisi siltä, että palkanmaksun suurkatastrofi on vältetty", Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemi sanoo.

Kuvateksti
Hyvinvointialueet ovat pääosin saaneet palkat tänään maksettua.
Kuva: iStock

Hyvinvointialueiden työntekijät ovat saaneet palkkansa pääsääntöisesti oikein.

Tehyn edunvalvonnan mukaan virheitä tai puutteita on ollut muutamalla hyvinvointialueella.

Palkanmaksuvirheet ovat luonteeltaan erityyppisiä. Ongelmia on ollut erilaisten lisien sekä osa-aikatyöntekijöiden palkkojen maksuissa.

Pohjanmaan hyvinvointialueella on ollut palkanmaksuongelmia koko viime vuoden, ja ne näyttävät jatkuvan.

Vantaa-Keravan hyvinvointialue ennakoi vaikeuksia palkanmaksussa, mutta se näyttää sujuneen hyvin

"Näyttäisi siltä, että palkanmaksun suurkatastrofi on vältetty. Olemme tyytyväisiä, että työnantajat ja ministeriö ovat kuulleet Tehyn viestin ja huolen palkanmaksuasiassa. Vaikuttaa siltä, että palkanmaksun toteuttamiseen on valmistauduttu useilla hyvinvointialueilla hyvin ja riittävin resurssein", Tehyn toiminnanjohtaja Else-Mai Kirvesniemi sanoo. 

Hämmennystä tehyläisissä on aiheuttanut se, että palkkaa tulee tammikuussa sekä entiseltä että nykyiseltä työnantajalta. Tämä kuuluu asiaan: entinen työnantaja maksaa edelliseltä vuodelta lisiä, ja nykyinen maksaa palkkaa tammikuusta alkaen. 

Ammattiliiton jäsenmaksujen työnantajaperinnässä on ollut muutamilla hyvinvointialueilla ongelmia. Tehy selvittää ongelmia. Jäsenyys pysyy voimassa niistä huolimatta.