Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vakituiset työntekijät ovat saaneet palkkansa tililleen – muutamista palkoista työkokemuslisien maksu jää ensi viikkoon

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen pelkäämät ongelmat ensimmäisessä palkanmaksussa näyttävät jääneen vähäisiksi. Jos vakituinen työntekijä ei tänään saa palkkaansa ollenkaan, viivästymisestä on luvassa 100 euron kertakorvaus.

Kuvateksti
Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ensimmäinen palkkapäivä vakituisilla työntekijöillä on 13. tammikuuta ja määräaikaisilla kuun viimeinen päivä.
Kuva: Tehy-lehden arkisto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen palkat on maksettu tänään perjantaina 13. tammikuuta lähes 4 000 työntekijälle. Puolen päivään mennessä näytti siltä, ettei kukaan olisi jäämässä ilman palkkaansa.

”Henkilöstöä pyydettiin tarkistamaan palkkalaskelmat etukäteen, joten pääsimme korjaamaan virheitä jo ennen palkkapäivää. Valtaosalla kaikki oli onneksi oikein”, sanoo henkilöstöjohtaja Anne Sivula.

Varma palkanmaksu on henkilöstölle merkittävä asia, kun sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut siirtyivät hyvinvointialueille vuoden alusta.

Muutos siirtymisessä on ollut mittava, joten myös Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella virheisiin on varauduttu. Vantaalla ja Keravalla palkkalaskentasovellutus vaihtui viime vuonna peräti kaksi kertaa, mistä pelättiin tulevan lisää vaikeuksia.

Tarkistuksissa vastaan tuli jonkin verran puuttuvia palkkoja. Näitä on korjattu kassamaksulla, joka tulee samana päivänä tilille. Näin ilman palkkaa jäämässä ollut työntekijä ehtii saada palkkansa vielä tämän päivän aikana.

”Joitakin virheitä on tiedossa, sillä työkokemuslisiä on jäänyt maksamatta. Ne tulevat maksuun ensi viikolla.”

Kokonaiskuva palkanmaksun onnistumisesta hahmottuu perjantai-iltaan mennessä.

”Saamme tämän päivän aikana tarkempaa tietoa kokonaistilanteesta, eli onko esimerkiksi korjauspyyntöjä jäänyt tekemättä.”

Seuraava palkka-ajopäivä on heti maanantaina 16. tammikuuta. Myös sen jälkeisiin palkka-ajopäiviin on varauduttu, jos tarve niin vaatii.

”Palkanmaksun oikeellisuus on todella tärkeä asia. Jos palkka jää kokonaan saamatta palkkapäivänä, maksamme 100 euron kertaluontoisen viivästyskorvauksen työntekijälle”, Anne Sivula toteaa.

Lue lisää

Saavatko tehyläiset palkkansa tammikuussa? Osa hyvinvointialueista myöntää, että luvassa voi olla sotkuja: ”Emme varmaankaan pysty välttämään kaikkia ongelmia”