Palkat harmonisoitu Päijät-Hämeessä – Korotukset maksetaan ensi vuoden alussa

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän henkilöstön palkkojen yhdenmukaistamisesta on syntynyt sopu.

Kuvateksti
Kuntayhtymän henkilöstö siirtyi vuoden alussa Päijät-Hämeen hyvinvointialueen palvelukseen. Hyvinvointialueen palkkojen harmonisointi tarkastellaan erikseen.
Kuva: iStock

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja pääsopijajärjestöt ovat päässeet sopuun Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän palkkojen yhdenmukaistamisesta.

Kyse on ollut sote-sopimuksen, KVTES:n, HYVTES:n kuuluvan henkilöstön tehtäväkohtaisten palkkojen yhdenmukaistamisesta sekä sen aikataulusta.

Päijät-Hämeessä palkat on harmonisoitu 1.7.2020 lukien. Työnantaja ilmoittaa maksavansa korotukset takautuvasti tammi- ja helmikuussa ensi vuonna. 

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä perustettiin vuonna 2017. Vuoden 2017 alusta rakennettiin uudet yhtenäiset palkkajärjestelmät, ja palkkojen harmonisointi aloitettiin vuoden 2019 alusta. Kuntayhtymä yhdenmukaisti palkkoja jo ennen sovintosopimuksen tekemistä yhdeksällä miljoonalla eurolla.

Palkat harmonisoidaan aina korkeimpaan eli niin sanottuun kärkipalkkaan. 

"Tehyläisittäin merkittävää on se, että palkat saatiin yhdenmukaistettua. Sovinnolla vältetään kallis ja pitkä oikeusprosessi", sanoo Tehyn neuvotteleva edunvalvonta-asiantuntija Heidi Laurila.

"Kärkipalkka on kunkin työn vaativuustason korkein palkka. Verrokkien etsimisessä on suuri työ."

Kunta- ja hyvinvointialan pääsopijajärjestöt ovat Julkisen alan unioni Jau ry, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko ry ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. 

Tehy ja SuPer kuuluvat pääsopijajärjestö Sote ry:hyn.

Tehystä neuvottelijoina toimivat neuvotteleva edunvalvonta-asiantuntija Heidi Laurila ja juristi Hanna Huotari. Neuvotteluiden aikana neuvottelijat olivat yhteydessä myös paikallisiin luottamusmiehiin.