Tehy: Ylityö- ja vuoronvaihtokielto yksityisellä sosiaalipalvelualalla jatkuu

Uusi ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa tänään 30.5. kello 13 ja päättyy 14.6. kello 15.

Kuvateksti
Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa 14.6. kello 15 asti.
Kuva: Ari Rask

Yksityisen sosiaalipalvelualan henkilöstöä edustavat Tehy, SuPer ja Erto jatkavat yksityiselle sosiaalipalvelualalle julistettua ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa 30.5.2023 klo 13.00 alkaen kaksi viikkoa siten, että kielto päättyy 14.6.2023 klo 15.00.

Kielto koskee koko yksityistä sosiaalipalvelualaa. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana työtä tehdään normaalisti työnantajan vahvistaman työvuoroluettelon mukaisesti eli lisä- tai ylityötä ei tehdä eikä vuoroja vaihdeta mistään syystä.

Järjestöt ovat lisäksi antaneet lakkovaroituksen kolmen vuorokauden lakosta alkaen torstaina 1.6.2023. Lakon piirissä on yhteensä 28 Mehiläisen, Esperi Caren, Saga Caren ja Validian ympärivuorokautisen palveluasumisen (entinen tehostettu palveluasuminen), palveluasumisen tai näiden yhdistelmien yksikköä.

Järjestöjen keskeinen tavoite neuvotteluissa on palkkauksen ja työolojen parantaminen. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla on vakava työvoimapula ja ala on jäänyt selvästi julkista sektoria jälkeen palkkauksessa.

Kevään aikana käydyt neuvottelut työehtosopimuksesta yksityiselle sosiaalipalvelualalle päättyivät tuloksettomina huhtikuun lopussa. Työriitaa on soviteltu valtakunnansovittelijan toimesta 8.5. alkaen.

 

-