Vaalikone paljastaa myös eroja vaaliliittojen välillä

Grafiikat näyttävät, miten Tehyn valtuustovaalien vaaliliittojen ehdokkaat ovat keskimäärin vastanneet vaalikoneen väitteisiin. Se paljastaa yhtäläisyyksiä mutta myös eroja.

Tehyn valtuustovaalien vaaliliittojen ehdokkaat ovat keskimäärin hyvin samaa mieltä siitä, että Tehyn on tarvittaessa oltava valmis voimakkaisiinkin työtaistelutoimiin, jos työehtosopimusneuvotteluissa ei muuten saavuteta edistystä. Se käy ilmi, kun tarkastellaan vaaliliittojen ehdokkaiden vastausten keskiarvoja vaalikoneen väitteisiin. 

Samaa mieltä ollaan keskimäärin myös siitä, että hoitajat eivät nykyisin pysty tekemään työtään niin hyvin kuin haluaisivat. Se taas aiheuttaa eettistä kuormitusta ja lisää stressiä. Hyvin samansuuntainen näkemys vaalikoneen vastaajilla on myös siitä, että sukupuolten palkkaeroja on tasoitettava palkankorotuksin taloustilanteesta riippumatta.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Alla olevista grafiikoista näkyy 8 vaalikoneen väitettä. Vaaliliitot on merkitty janalle niiden ehdokkaiden vastausten keskiarvon mukaan. 

 

Tehyn vaalikoneessa pääset vastaamaan näihin samoihin väittämiin ja niiden lisäksi vielä kahdeksaan muuhun väittämään. Vastaustesi perusteella voit testata, kenen ehdokkaan kanssa näkemyksesi kohtaavat parhaiten. Voit myös vain selata ehdokkaita ja tutkailla heidän vastauksiaan ja perustelujaan.  Vaalikoneeseen pääset tästä. 

Tehyn valtuustovaalien äänestys on käynnissä ja jatkuu 21.4. asti. Vaalitulokset julkaistaan 26.4.

Tehyn vaalikoneeseen vastasi 460 ehdokasta. Ehdolla valtuustoon on 493 ehdokasta. Ehdokkaista 4 ei kuulu vaaliliittoon. 
Grafiikat: Pia Hietamies

 

Kommentit

Käyttäjän Helena Markanty kuva

En pääse vaalikoneeseen

Käyttäjän Jan-Olof Eriksson kuva

Kerrotko Helena vähän tarkemmin ongelmasta. Tarkoitako, että vaalikone ei aukea, linkki ei toimi, vai minkälainen este tulee? 🙂

Jos ongelmia on, kannattaa kokeilla toisella selaimella tai laitteella. Vaalikone aukeea osoitteessa www.tehy.fi/vaalikone

Terkuin Jan-Olof, Tehyn somemanageri

Mainos
Mainos

Uutisia