Elämäni naiset

Kuvateksti
Kuva: StockSnap

Tänään juhlimme kansainvälistä naistenpäivää. Kunpa voisin henkilökohtaisesti kiittää teitä kaikkia. Ilman naisia en katselisi elämää tältä paikalta, jossa nyt olen. 

Ensimmäisen hoitopaikkani hoitaja oli nainen. Hän oli huolehtiva ja läsnäoleva. Hän paikkasi äitiäni, joka oli töissä taatakseen minulle hyvät eväät kotoa lähtöön. Kiitos.

Ensimmäisen luokan opettajani oli nainen. Hän oli villin pojan kanssa kärsivällinen ja viisas. Hän valoi uskoa nuoren pojan unelmiin, kun muut eivät aina jaksaneet. Kiitos.

Ensimmäiseen sairaanhoitajan sijaisuuteen minut palkkasi nainen. Hän johti ison osaston henkilöstöä ymmärtävästi ja lujalla otteella. Hän tiesi, että nuori sairaanhoidon opiskelija oppisi ja pärjäisi vaativalla osastolla. Kiitos.

Ensimmäisen kirjani julkaisutoimittaja oli nainen. Hän otti minuun yhteyttä ja kertoi kustantajan etsivän juuri kaltaistani mielenterveys- ja päihdehoitotyön asiantuntijaa. Kiitos siitä.

Ensimmäiselle ulkomaankomennukselle minut palkkasi asiantuntijaksi nainen. Hän oli rautainen kansainvälisten suhteiden ammattilainen. Pitkien haku- ja haastatteluprosessien jälkeen hän päätyi ottamaan minut työkaverikseen maailmalle. Kiitos.

Tehyn verkkolehteen minua pyysi kirjoittamaan nainen. Hän oli innostava, inspiroiva ja hyvin kiinnostunut Mainio-blogista. Hänen ansiostaan Mainio-blogi tuli löydetyksi ja kymmenet tuhannet ihmiset ovat lukeneet blogin kirjoituksia. Kiitos.

Elämäni vaikuttavimmat naiset ovat olleet perheeni ja sukuni naisia. Heidän ansiostaan olen tänään viisaampi, herkempi, huomioonottavaisempi ja aidompi ihminen. Heistä tärkein on äitini, joka tunsi minut ennen kuin tiesin itsestäni ainoatakaan asiaa.

Kiitos teille ihanat, voimakkaat ja viisaat naiset. Ja hyvää naistenpäivää jokaiselle tytölle ja naiselle! 

 

 

 

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään vuosittain 8. maaliskuuta. Tänä vuonna kansainvälisen naistenpäivän viettoon voi osallistua käyttämällä sosiaalisessa mediassa hashtagia #BeBoldForChange.

 

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.