Kuva: Canva

Hoitajapula – tähän on nyt tultu

Puhelimeni soi maanantaiaamuna kello 06.15. Pääsisitkö tulemaan tänään aamuvuoroon, kuuluu puhelimesta väsyneen yöhoitajan äänellä. Unisissa aivoissani lyö tyhjää. Ensimmäinen kokous asiakkaan kanssa alkaa vasta klo 10.00, ajattelen hämmentyneenä.

Sitten välähtää. Minua pyydetään vuodeosastolle keikkasairaanhoitajaksi. Kieltäydyn.

Hetken kuluttua keikkafirman appi alkaa piipata. Saan myös useamman tekstiviestin eri työyksiköistä. Tunti ennen aamuvuorojen alkua vapaita sairaanhoitajan keikkoja on tarjolla kaksikymmentä ja kyseessä on vain yksi erikoisala. Meitä keikkasairaanhoitajia ei tule millään riittämään kaikkiin noihin työyksiköihin, ajattelen huolestuneena aamupalaa syödessäni.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Edellä mainittu tarkoittaa vain yhtä asiaa. Maanantai alkaa jälleen monessa hoitoalan toimipisteessä vajaalla hoitajamiehityksellä. Siis täpötäysillä osastoilla tai juoksulistoilla. Hoitajapula on kouriintuntuva ongelma jo valmiiksi ohuella hoitajavahvuudella.

Tiedän kokemuksesta, mitä työpisteissä tapahtuu seuraavaksi. Esihenkilöt ja hoitajat yrittävät houkutella vakituisista hoitajista iltavuorolaisia vaihtamaan aamuvuoroon tai tulemaan aikaisemmin iltavuoroon. Muuten kaikkia kaaokseen ajautuvia hoitotöitä ei ehditä tehdä.

Kun sijaislistat on soitettu tuloksetta läpi, siirrytään houkuttelemaan vakituisia hoitajia vapaapäivän vietosta työvuorolistan puutevuoroihin. Se on hoitajien työssäjaksamisen kannalta hölmöläisten hommaa, mutta tähän on nyt tultu. 

Minä sen sijaan olen aiheuttamassa hoitajapulassa ei toivottua ilmiötä eli työvoiman kohtaantumisongelmaa. Freelancerina olen jo lupautunut tekemään täydet viikkotunnit eri asiakkaille. Teen muun muassa puhelinhaastatteluja, työstän viestintäsuunnitelmaa, kirjoitan artikkelia ja blogitekstejä, somemanageroin ja valmistelen tulevia syksyn koulutuksia.

Tyly totuus on, että tuntipalkkani on muissa töissä parempi kuin hoitotyössä. Lisäksi teen toimistoaikoja turvallisissa etätöissä. Voin säädellä työkuormaani ja pitää tauot haluamallani tavalla. Silti kaipaan hoitotyötä. Mietin välillä, mitenköhän hoitajakollegani työmääränsä alla jaksavat.

Ajatukseni keskeytyvät puhelimen sarjapiippauksiin. Aamuvuorot on saatu jotenkuten sujumaan. Aavistan, että vain pakolliset hoitotyöt on saatu tehtyä, kuten olen niin usein aamuvuoroissa keikkasairaanhoitajana todennut. Nyt alkaa epätoivoinen yritys saada mistä tahansa hoitajia iltavuoroihin. Vuodeosastojen iltavuorot alkavat yleensä klo 12.30–13.00. Kello on nyt 12.18.

Olen ilmoittanut keikkafirmoihin, etten ota sairaanhoitajan keikkoja tällä viikolla vastaan. Minulle soitetaan silti. Hoitajapula on kuulemma kova. Työpisteissä ollaan hätää kärsimässä. Minulle ei tosin tarjota lisää rahaa, jos lähtisin siltä istumalta keikalle. Ilmeisesti hoitajapula ei ole vielä riittävän paha, mietin kieltäytyessäni kesken töideni kutsumusäkkilähdöstä.

Syödessäni rauhassa myöhäistä lounasta ylellisen hiljaisuuden vallitessa, tunnen piston ammatillisessa ylpeydessäni. Jätänkö minä korkeasti koulutettuna hoitoalan ammattilaisena hoitajakollegani pulaan? Minunko takiani ihmisiä jää tänään hoitamatta?

Puistelen päätäni ajatuksille. Varoitin hoitajapulasta lukuisten hoitoalan asiantuntijoiden kanssa ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten. Kehittämisajatukset kaikuivat silloin kuuroille korville, ja tähän on nyt tultu. Se juna meni jo, jolla jatkuvasti vaikeutuva hoitajapula olisi voitu välttää.

Hoitajien työolojen ja palkkauksen kuntoon laittaminen olisi kuulemma maksanut liian paljon. Klikatessani itseni osallistujaksi iltapäivän virtuaalikokoukseen mietin, miten kalliiksi hoitajapula meille kaikille vielä tulee. Kuka meitä jatkossa enää edes hoitaa?

Lue myös: Työnantaja, näin rekrytoit hoitajapulan aikana hoitajia

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.

 

Kommentit

Käyttäjän Maarit Mättö kuva

Hyvä blogi sinänsä.

Olisi kiva tietää, koska tälle asialle painostetaan tekemään liiton puolestakin jotain? Paljon kirjoitellaan, pj:nkin puolesta, mutta ei ne kirjoittelut mitään auta. Konkreettisesti pitäisi näyttää, mitä se työntekijäpula on oikeasti. Yksi hyvä ja tehokas - ja ihan laillinenkin keino - on ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Joustaminen jo uupuneiden hoitajien puolesta loppuun, ennenkuin oikea - ihan oikea - katastrofi on edessä ja jotain pahaa sattuu. Väsynyt hoitaja tekee virheen, sairaslomat kasaantuvat tms. Niin kauan kuin hoitajat joustavat, ei työnantajan tarvitse tehdä mitään. Omassa kunnassani olen tämän perusturvaltakin ihan kuullut (olen ao:n toiminnassa mukana): aina niitä vapaaehtoisia löytyy. 

Käyttäjän Kollega kolmonen kuva

Ongelma on pirullinen. Sairaalassa kun potilaspaikkoja voidaan sulkea ja avosairaanhoidossa venyttää jonoja, mutta vanhustenhoito kärsii kohtuuttomasti kun kaikki asiakkaat on hoidettava siitä riippumatta, montako hoitajaa on töissä. Tehtävien priorisoimisellakin on oma rajansa.

Käyttäjän Ruusunen kuva

Myös päivystyksessä tilanne on mahdoton:
Osastot ovat täynnä = potilaat jäävät (jo ennestään ruuhkaisen) päivystykseen.
Osastolla on henkilöstövaje: potilaspaikkoja suljetaan (jälleen ne potilaat jäävät päivystyksen).

Oma henkinen ja fyysinen mitta alkaa olla täynnä. 20 vuotta hoitoalalla (joista alkuun juuri geriatrian puolella), jatkuva pelko siitä saanko hoidettua potilaat kunnialla ja eettinen kuormitus kun työtä ei pysty resurssisyistä tekemään tarpeeksi hyvin. Enää en jaksa, aloitan muissa töissä ensi vuoden alussa.

Pelottaa kuka meitä hoitaa muutaman kymmenen vuoden päästä 😔

Käyttäjän Pasi. kuva

Ei tarjottu lisää rahaa.

Silloin ei ole kiire. Jos on kiire, niin maksetaan 5 euroa tunnilta enemmän. Muuten ei ole oikea kiire.
Kaikki kun tekisivät saman, niin keikkatyöläiset tulisivat niin kalliiksi, että olisi enemmän motivaatio
miettiä kuinka saada vakituisia hoitajia?

Käyttäjän jorma kuva

Tehy ei tee mitään, koska "tehymammat" ovat suojatyöpaikassa. Välillä kirjoittelevat artikkeleita someen jne ja ovat jotenkin näkyvillä. Heillä on pullea palkkapussi jonka saamiseksi ei vaadita mitään tekoja. Aina kun on edessä jokin työneuvottelu, aletaan kovat vaatimukset mutta lopulta (arvattavasti) selkäranka katkeaa ja suostutaan erilaisiin huonompiin sopimuksiin. Tiedän monia hoitajia jotka ovat kyllästyneitä Tehyn "toimintaan":.

Käyttäjän Riina Leskinen kuva

Tässä on yks syy miksen todellakaan kuulu liittoon. Täysin saamatonta touhua ihan jokaiselta liitolta!!!

Käyttäjän Anonyymi kuva

Eli olet vapaamatkustaja. Nautit liiton neuvottelemista eduista mutta et maksa niistä. Juurikin kaltaisesi heikentää joukkovoimaa. Kannattaa ruveta aktiivitoimijaksi, jos itse ajattelet hoitavasi homman paremmin.

Käyttäjän Prioriteetti kuva

Eräässä Kymenlaaksolaisessa kuntayhtymässä nostettiin erään lääkärin kuukausipalkkaa 1000 eurolla, koska hän joutui tekemään useamman lääkärin työt. Kummallista kyllä tuo kyseinen viranhaltijapäätös hävisi julkisista päätöksistä todella nopeasti.Meille hoitajille tarjotaan vaan sinisiä valoja ja lakupätkiä, ei puhettakaan että maksettaisiin lisää palkkaa. Mutta tosiasia on ettei yksikään lääkäri tule toimeen ilman hoitohenkilökuntaa. Mutta sitähän ei tuon Kymenlaaksolaisen kuntayhtymän johto ymmärrä.

Käyttäjän Päivi kuva

Ihmettelen ettå miksi aina ulkomaan sitä palkkaa lisää.. eikö se töiden organisointi jahyvä ilmapiiri olisi ensijainen, kohentuisi jaksaminenkin. Sisareni on sh ja totesi että ei hänen palkka (keskimäärin 3400 brutto) nyt niin huono ole. Mutta johtamisessa on työpaikalla petrattavaa. Miehensä on cittarin lihatiskin ns pomo ja palkka 2300 e.
Hoitajan huutamalla vain palkkaa ja nostamalla itsensä ylitse muiden (sh amk on vain amk-tutkinto, tiedeyliopisto on jotakin muuta). Itse toimin kirjastossa yliopistokoulituksella, 2200 e brutto.
Mutta se on pakko todeta sivusta kuunnelleena että byrokratia on hurja ja muista tappelevat keskenään. Solidaarisuus on unholassa.

Käyttäjän Jan Holmberg kuva

En ymmärrä mielipidettä, jonka mukaan hoitajan palkankorotus ei ole ratkaisu hoitajapulaan. Sen sijaan pitäisi parantaa työoloja ja -viihtyvyyttä, organisointia sekä ilmapiiriä. Kuka on väittänyt, että ne ovat toisiaan poissulkevia tekijöitä? Jos tällä palkalla ja vastuulla ei löydy tekijöitä, niin ilman muuta kokonaisansiota on tarkasteltava hoitoyössä uudelleen. 

Käyttäjän Pekka kuva

Palkankorotus on ratkaisunhoitajapulaan!

Edellisellä liittokierroksella liitto neuvotteli minulle yhteensä noin 60€ korotuksen per kuukausi. Samaan aikaan nousi liiton puheenjohtajan palkka 1800€ per kuukausi…

Käyttäjän Missä 3400€ brutto? kuva

Siis sisaresiko tekee paljon yövuoroa vai miten hänellä on noin korkea palkka? Sh palkka alle 2500 kuitenkin suurimmassa osassa paikkoja

Käyttäjän Vain amk?  kuva

En tiedä mikä sinun kokemuksesi on amk opiskelussa. Itselläni takana lukio, Amis, amk, yamk ja yliopisto opinnot. Näillä tiedoin voin sanoa, että amk on ehdottomasti vaativin.

Käyttäjän Kati  kuva

Täytyy ihan kysyä, missä sairaanhoitaja saa käteen 3400e.
Itse olen ollut alalla 30 vuotta, enkä kyllä moista summaa ole koskaan käteeni saanut.
Kyllä se niin on, ettei hoitoala enää vedä ja syy on VAIN JA AINOASTAAN TODELLA HUONO PALKKA.

Käyttäjän Johanna kuva

Bruttopalkka = palkka ennen vähennyksiä.
Nettopalkka = käteen jäävä palkka.
Korjattavaa olisi mielestäni molemmissa, johtamisessa ja palkassa. Jos johto näkee työntekijät vain yhtenä massana ja kulueränä, ei hoitaja koe saavansa arvostusta tekemästään työstä ja ennen pitkää äänestää jaloillaan. Tätä ei valitettavasti monet esimiehet ja muut hallinnon paperinpyörittäjät ymmärrä ja edelleen ilmeisesti kuvittelevat että työntekijöitä olisi ovella jonoksi asti.

Käyttäjän Anonyymi kuva

Kyllä lähiesihenkilöt painaa pienellä palkalla kohtuuttoman arvostelun ja vastuun kanssa jojapöivö.kun sieltäkin kohta lähtee maalaisjärjellä varustelut sh esihenkilöt pois niin siinä on viimeinen niitti.nythän toisten annetaan ymmärtää että kaikki jaksaisi kunhan pistetään johtaminen kuntoon..ja luullaan että vaihdetaan taas vaan se lähiesimies.. voi hyvä tavaton miten tyhmiä me ollaan.kyllä nyt on lyötävä joka ainoalle ammattiryhmälle 500-1000 e korotuksia .kyllä niillä kummasti tullaan saamaan työntekijöitä takaisin alalle.sutten vielä..tuo on akjain pilkun viilaamista ettei enää puhuta esimiehistä.. vaan esihenkilöistä..sehän se tänäpäivänä on se tärkein asia.itse olen tehyläinen nais esimies..ja pettynyt niin superin kuin Tehyn toimintaan nyt kun olisi mahdollisuudet iskeä nyrkki pöytään ha oikeasti neuvotella meidän paremman tulevaisuuden puolesta niin tyydytään ...ei mihinkään..surkeeta!

Käyttäjän Esihenkilönä myös  kuva

Lähiesihenkilöillä ei ole paukkuja palkkojen nostoon, kyllä nyt on sormen osoitettava ylempään johtoon ja valtakunnan tasolle asti.
Lähiesihenkilöt työskentelevät myös pienellä palkalla, puun ja kuoren välissä. Itse tunnen, että hoitajapula on henkilökohtainen ongelmani, ei tipu mistään tukea eikä apua siinä vaiheessa, kun etsin sijaisia joka äkillisiin sairauslomiin tai sitten esim. Kesäksi. Kauhulla odotan kevättä ja mahdollisia lakkoja, jotka ovat aivan oikeutettuja, mutta minä virassa olevana löhiesihenkilönä siivoan lakon aiheuttaman sotkun yksilössäni aivan yksin.
Ymmärrän, että hoitajien työhyvinvoinnista ja työssä jaksamisesta puhutaan, mutta koska nostetaan esiin myös lähiesihenkilöiden työssä jaksamisesta.
Olen monesti viimeisen parin vuoden aikana miettinyt alan vaihtoa tai keikkalaiseksi lähtöä. Ja tiedän näin monen kolleeganikin tehneen. Ilman hoitajia ja lähiesihenkilöitä koko korttitalo kaatuu totaalisesti.

Käyttäjän hoitsu kuva

on mahdollista jopa 4000 tai yli ansiot ja bruttona 3000 käteen,mutta silloin painat 3 vuorossa viikonloppuja,öitä jne.pitäis aina puhua peruspalkoista. mikähän on vaikka lennonjohtajan peruspalkka ja mikä palkka 3 vuorolisineen?

Käyttäjän Terhi kuva

Monella ei alalla työskentelevällä ei ehkä ole käsitystä, mistä vuorotyöläisen palkka koostuu. 3400€/kk bruttona sisältää peruspalkan, ikä- ja vuorotyölisät. Ongelma on se, että osassa työpaikkoja kaikki eivät tee kaikkia vuoroja eli vuorolisiä ei tällöin tule: vanhuspuolella sh tekee useassa paikassa vain aamuvuoroa arkisin säästösyistä, palkka jää tällöin jopa pienemmäksi kuin lähihoitajilla, ja kuitenkin pitäisi perushoitotyön lisäksi olla useassa paikassa yhtä aikaa (labrat, lääkelistat, lääkärinkierrot, omaisyhteistyö). Ja työrauha ei todellakaan ole taattu, sillä toimistoaikaa ei useinkaan ole tarpeeksi suunniteltu sillä mitoituksen pitäisi lähtökohtaisesti paperilla näyttää hyvältä. Käytäntö on toinen. Peruspalkka on siis lähtökohtaisesti liian pieni eikä vastaa työn vaativuutta ja pitkää koulutusta. Tosin sama ongelma on laborantti amk tutkinnolla, jossa amk koulutuksella pelkkää aamuvuoroa tehdessä peruspalkalla mennään, joka on matala.

Käyttäjän Niinpä niin kuva

Toivottavasti "laborantti amk" on kirjoitusvirhe jos tarkoitat nimenomaan sote-alan ammattilaista, eli bioanalyytikkoa/laboratoriohoitajaa.. Laborantti ei kuitenkaan meidän töitämme sairaaloissa tee :)

Käyttäjän Saara Sairaanhoitaja kuva

Missään ei sairaanhoitaja tienaa 3400€ ilman ilta-, yö- ja viikonloppuvuoroja sekä ikälisiä. Sitäpaitsi, on hieman eri asia työskennellä kirjastossa kuin multitaskata hektisessä hoitotyössä, jossa virheesi saattaa maksaa potilaan hengen.

Käyttäjän Sari sairaanhoitaja kuva

Ihmettelen myös tuota 3400 € bruttoa. Itse työskentelen erikoissairaanhoidossa leikkausosastolla. Minulla on kaikki ikälisät ja olen nyt urani huipulla. Brutto on n.2600€/kk. Tämän enempää ei ole mahdollista saada, koska päivätyö, tosin lähes joka päivä pitäisi jäädä ylitöihin. Aina ei lakisääteiset tauot toteudu ja tosiaan virhe voi maksaa pahimmillaan potilaan hengen. Mielelläni olisin ennemmin kirjastonhoitaja tai ihan mitä tahansa muuta kuin sairaanhoitaja.

Käyttäjän Pia Kauhanen kuva

Hieno ja osuva kirjoitus, kiitos siitä. Pahoittelen että kollegatkin menevät tähän älyttömään somekeskusteluun ja kinaavat mikä se sh palkka oikein on ja miksi liitto ei tee mitään. Miksi somekommentit menee aina näin? Haukutaan liittoa jne. Liitto ei tietääkseni maksa mun palkkaa eikä hommaa sijaisia, vaan se on työnantajamme. Niin kauan kuin emme vedä yhtä köyttä vaan kadehdimme työkaverin palkkaa toisen työnantajan leivissä, kritisoimme liittoja jotka jo vuosikausia ovat ajaneet asioitamme, niin emme tule saamaan parannusta hoitajapulaan ja palkkaan. Positiviisuutta ja joukkovoimaa kehiin kiitos.

Käyttäjän Jan Holmberg kuva

Kissan nostaminen pöydälle, positiivisuus ja joukkovoima. Kannatan! :)

Käyttäjän ammattilainen kuva

Tehyn tulisi keskittyä hoitajien työssajaksamiseen! Korkea eläkeikä tuo valtavat haasteet jatkossa kun nykyiset 40 vuotiaat pakotetaan jaksamaan 70 vuotiaiksi ennen eläkkeelle pääsyä. Työhän ei helpommaksi muutu ja yötyön terveyshaasteet tunnetaan,Tämä tuo valtavat kustannukset sairaslomineen ja sijaistarpeineen. Nyt kun on oma sopimusoikeus niin puuttukaa tähän ja muihin mahdollisiin työssäjaksamista ja palutumista helpottaviin toimiin sekä alkupalkan nostoon n.3000 e AMK tutkinnon suorittaneille hoitajille;sekä kokemuslisäjärjestelmän parantamiseen. Silloin on ehkä pientä toivoa ettei koko terveydenhuoltojärjestelmä sorru tekijöiden puutteeseen.

Käyttäjän eläkeikä lähestyy juu kuva

ei oo ku parikyt vuotta jäljellä ja näillä palkoilla en aio suoda iloa että jäisin varhennetulle;haluan koko eläkkeen eli tappiin asti vaikka saikkujen voimalla.ei taida musta niin kauheesti hyötyä sitte viime vuosina kyllä olla?enpä tiedä kuka ne yövuorot sitten meidän osastolla tekee kun meitä on iso joukko jotka on saman ikäsiä;valvomisen aion lopettaa 60 jälkeen,että onnea vaan.

Käyttäjän Kyllä! kuva

Uskomatonta nämä eläkeiän nostot, eihän nyt missään ole mitään helppoja hommia missä voidaan hengata 70 vuotiaiksi? Vai miten on ajateltu kun puolet meidänkin osastosta, vuorotyö, jatkaa yli 65-70v. Kuka tekee yöt?Tehy?miten tämä ajateltu?

Käyttäjän Yksi entinen? rh kuva

Aina puhutaan sairaanhoitajista tai lähihoitajista mutta kyllä se samanlainen hoitajapula on muillakin hoitajilla.

Nyt on minun yli 20vuoden työura röntgenissä ainakin toistaiseksi ohi. Perjantaina otin viimeiset kuvat ja tein viimeiset tutkimukset. Maanantaina aloitan opiskelun ihan toisenlaiseen ammattiin.
Ei tullut edes silmä kosteaksi, kun luovutin avaimeni ja suljin oven perässäni, johon olin varautunut. Lähinnä tuli helpotuksen huokaisu.

Joskus ehkä tulen ikävöimään entiseen, mutta jos mikään ei muutu, niin tuskin tulen palaamaan niihin hommiin.

Käyttäjän Jan Holmberg kuva

Olet oikeassa. Osaajia tarvitaan röntgenissä nyt ja tulevaisuudessa. Onnea tulevaan!

Käyttäjän Hoitaja kuva

Harmittaa, kun hieno ala pilattu kiireellä ja tekniikalla. Teknologian pitäisi helpottaa ja nopeuttaa työtä, mutta samaan aikaan se etäännyttää potilaasta. Jos sitä hoivaa ei saa viimeistään sairaalassa niin missä sitten?
Harmittaa myös se, että meidän hoitajien valitus ja mutina väsyttää (ja karkottaa) alalla aloittaneet ja mahdolliset tulijat. Pakkohan silti asioista on puhua niin, miten ne ovat.

Voiskohan sote- henkilön verotusta keventää?

Käyttäjän Jan Holmberg kuva

Totta. Resurssien puute on ollut jatkuvaa 90-luvun lamasta saakka. Olen samaa mieltä, että asioista on puhuttava, kuten ne ovat. 

Käyttäjän buy cialis pills kuva

Cialis Online

Käyttäjän Zithromax kuva

Propecia Online America

Mainos
Mainos