Kuva: Jan Holmberg

Mainiot kuulumiset ja yksi uutinen

Mainiosta on kasvanut muutamassa vuodessa hoito- ja terveysalan mielipidevaikuttaja, joka seuraa tiiviisti tuoreita ilmiöitä. Lukijat ovat löytäneet blogin ja ottaneet sen omakseen. Se on hienoa. Ilman sinua tätä blogia ei olisi.

Vakituisia lukijoita on paljon ja pelkästään blogin oman Facebook-sivun kautta jutut tavoittavat tuhansia lukijoita. Mainio kun herättää rohkeudellaan lukijoissa kiivaitakin tunteita, mikä on hyvä asia. Kritiikkiä ja mielipiteitä mahtuu maailmaan ja niistä syntyy usein hedelmällistä keskustelua. Lukijapalaute on enimmäkseen hyvää ja oivaltavaa. Kiitos siitä.

Blogin kirjoittajana saan epäsäännöllisen säännöllisesti myös asiattomia kommentteja ja vihapostia. Kommentit on jätetty usein sekavassa mielentilassa, päihtyneenä tai myöhään yöllä. Viestit ovat yleensä huonosti ja kiivastuksissa kirjoitettuja lyhyitä solvauksia. Sellaisiin kommentteihin on turha kenenkään odottaa vastausta.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Sen sijaan parasta, mitä lukijana voit tehdä, on tykätä blogiteksteistä, kommentoida fiksusti ja jakaa tykkäämäsi jutun linkki sosiaalisen median kanaviisi ja ryhmiin, joissa olet jäsenenä. Silloin myös kaverisi, tuttavasi tai työkaverisi voivat lukea jutun ja ihastua siihen yhtä paljon kuin sinä. Sosiaalisen median kuluttamisen juju kun on hyvässä vuorovaikutuksessa, vinkeissä, inspiroitumisessa ja tiedon jakamisessa.

Myös median edustajat lukevat Mainiota. Se näkyy haastattelupyynnöissä ja Mainio-blogin perusteella tehdyissä verkko- ja lehtijutuissa. Siksi mainiot jutut putkahtavat säännöllisesti esiin ympäri sosiaalista mediaa. Blogiin on alettu viitata journalistien tekemistä artikkeleista suoraan. On mielenkiintoista seurata, miten eri mediat käsittelevät Mainion juttuja lähteenä omissa uutisjutuissaan.

Blogin kirjoittajana saan yhä enemmän kutsuja kouluttamaan ja puhumaan bloggaamisesta, somevaikuttamisesta ja sosiaalisen median hyödyntämisestä eri yhteyksissä. Se on mielenkiintoista ja hauskaa työtä. Palautteen mukaan te osallistujat olette innostuneet bloggaamisesta ja somevaikuttamisesta tilaisuuksien jälkeen. Olette saaneet rohkeutta kokeilla uusia ideoita ja lähteneet rohkeasti toteuttamaan some-unelmianne.

On vaikea kuvailla sanoin, mitä kaikkea hyvää bloggaaminen tuo elämään. On tunnustettava, ettei se ole vain työtä, vaan elämäntapa. Kirjoittaminen ja vuorovaikutus lukijoiden kanssa on luovaa ilmaisua, jossa voi olla osa jotain suurempaa. On mielenkiintoista huomata, miten moni ajattelee samoja asioita, joita on luullut pohtineensa vain itse omassa mielessään.

Lopuksi vielä se uutinen. Tehy-lehden toimituksessa on linjattu uudelleen uutisjuttujen ja blogitekstien aikatauluja. On päätetty, että Mainio-blogi ilmestyy jatkossa kerran viikossa. Mainion uusin juttu ilmestyy yhä useammin loppuviikosta. Helpoiten bongaat sen liittymällä Mainio-blogin Facebook-sivun jäseneksi

Kiitos siitä, että olet.

 

Lue myös: Ajatuksia hoitotyöstä, jota moni ei ikinä tekisi

 

Mainos
Mainos