Työntekijän vuorotoiveiden huomioiminen on osa hyvää esimiestyötä. Kuva: iStock

Pitääkö esimiehen ottaa työvuorotoiveet huomioon?

Olen pyytänyt yksittäisiä työvuoroja tai vapaata raskauteen ja lapsiin liittyvien terveydenhuoltokäyntien vuoksi. Olen esittänyt toiveeni hyvissä ajoin, mutta esimies ei ole ottanut niitä huomioon.

Onko tämä oikein?

Esimiehesi ei ole toiminut hyvän työnantajatavan mukaisesti jättäessään toiveesi toteuttamatta. Esimiehen tulee pyrkiä huomioimaan työvuoroihin liittyvät toiveet, kun ne on kerrottu hyvissä ajoin ennakkoon.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Kirjaukset asiasta vaihtelevat työehtosopimuksittain. Yleensä työehtosopimukset on laadittu sillä ajatuksella, että työntekijälle pyritään järjestämään mahdollisuus lyhyeen palkattomaan poissaoloon äkillisen sairauden johdosta.

Jos työkavereiden toiveet toteutuvat ja sinun jäävät toteutumatta, vaikka olet esittänyt ne hyvissä ajoin, kyseessä voi olla yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolaissa kielletty syrjintä. Siinä tapauksessa kannattaa olla yhteydessä Tehyn luottamusmieheen tai edunvalvonnan päivystykseen.

Julkaistu Tehy-lehdessä 2/2018

Mainos
Mainos

Kommentit

Käyttäjän Jukka Loponen kuva

Paras tapa olisi 2-3 tärkeää toivetta/lista. Toiveiden määrä yleensä ryöpsähtää hallitsettomaksi. On työntekijöitä jotka, määrittelevät omat työvuoronsa ja päivänsä koko vuoden ajalle. Tämä aiheuttaa ongelmia työyhteisössä. Paras tilanne oliisi jos listoja saadaan suunniteltua jopa 9 viikkoa eteenpäin. Työntekijä voi sopia menonsa jo suunnitellun listan mukaan.