Lukijan mielipide: Varhaiskasvatus on vastuullinen ja opettavaisin työ ikinä

Yksinäistä puurtamista helpottaa puhelu toiselle perhepäivähoitajalle, lukija kirjoittaa.

Kuvateksti
Kuva: Tehy-lehden arkisto

Rakastan ja inhoan perhepäivähoitajan työtäni sen vastuullisuuden vuoksi. Saan suunnitella, arvioida ja toteuttaa toimintaani ryhmälleni sopivalla tavalla. Se on ihanaa ja parasta! Voin muokata ja joustaa suunnitelmissa lasten vireystilan ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Joskus se kaikki tuntuu todella raskaalta hoitaa yksin.

Työssä on muistettava varhaiskasvatuslain ja -suunnitelmien mukainen toiminta. Sen lisäksi tulevat ruokailusuositukset, pelastussuunnitelmat, lääkehoito, liikuntasuositukset, jokaisen lapsen henkilökohtaiset suunnitelmat, kuukausisuunnitelmat ja niiden arviointi...

Kaikesta huolimatta koen ja ymmärrän näiden kaikkien olevan erittäin tärkeä osa työtä. Ne auttavat kehittymään ammatillisesti ja kehittämään toimintaa.

Tunnen olevani arvostettu palanen varhaiskasvatuksen suuressa palapelissä.

Yksinäistä puurtamista helpottaa puhelu toiselle perhepäivähoitajalle, ihana ohjaaja sekä muut tehyläiset varhaiskasvattajat ympärilläni! Ammattiosaston hallituksessa näen ja kuulen muiden vakalaisten tuntemuksia ja voin jakaa samoja kokemuksia. Tunnen olevani arvostettu palanen varhaiskasvatuksen suuressa palapelissä. Vastuullinen ja opettavaisin työ ikinä!

Lue lisää:

Lukijan mielipide: Miksi olet saikulla, kun pystyt lenkillä käymään?

Näin kirjoitat mielipidekirjoituksen Tehy-lehteen