Tule mukaan tekemään Tehy-lehteä

Kun vuosi vaihtuu, juhlimme pyöreitä: Tehy-lehti täyttää upeat 40 vuotta.

Kuvateksti
Kuva: iStock ja Pia Hietamies

Lehti on vuoden vanhempi kuin Tehy itse, sillä se luotiin valmistelemaan ammattiliiton perustamista. Tie terveydenhuoltoalan yhteisen liiton luomiseksi oli ollut pitkä ja mutkainenkin. Lehti perustettiin ennen järjestöä, sillä loppurutistuksessa tarvittiin entistä tiiviimpää yhteistyötä ja vielä lisää me-henkeä.

Alusta asti Tehy-lehti on ollut meidän lehti, kaikkien tehyläisten oma julkaisu.

Se näyttää meille ja muille, minkälaista työtä taitavat ammattilaiset tekevät ympäri Suomen. Se kertoo, mikä kahvihuoneissa juuri nyt puhuttaa, nostaa esiin epäkohtia ja hyviä käytäntöjä, vastaa kysymyksiin ja tukee työelämän kiemuroissa.

Haluan kutsua mukaan juhlavuoteen juuri sinut. Tule tekemään lehteä kanssamme. Kerro, mistä aiheesta tai kenestä haluaisit lukea jutun. Kirjoita mielipidekirjoitus. Kysy, ihmettele ja haasta. Anna palautetta tai ota lehden Instagram-tili päiväksi haltuusi ja näytä, millaista työtä sinä teet. Soita tai lähetä viesti. Me olemme täällä sinua varten.

Haluan kutsua sinut mukaan vaikuttamaan myös koko Tehyyn ja sitä kautta työelämään. Jos olet joskus miettinyt, kuka Tehyssä päättää, vastaus on yksinkertainen: sinä päätät.

Keväällä 2021, siis ihan pian, tehyläiset valitsevat joukostaan uuden valtuuston seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Valtuuston 83 valtuutettua tekevät päätöksiä, jotka vaikuttavat kaikkien tehyläisten arkeen. Millaiset työolot, palkan ja liiton sinä haluat?

Vaikuttaa voit äänestämällä ja asettumalla ehdolle. Tänä vuonna äänestämään ja valtuuston jäseniksi pääsevät ensimmäistä kertaa myös opiskelijat. Sen on päättänyt Tehyn valtuusto – yksimielisesti. Päätös kuvastaa hyvin tehyläistä me-henkeä. Täällä kaikilla on mahdollisuus olla mukana tasa-arvoisesti.

Sinun ajatuksesi ovat tärkeitä. Pysytään kuulolla.

Terveisin Maria Tuominen, päätoimittaja