Meilahden leikkausosastolle lisää sairaanhoitajia – Luottamusmies tyytyväinen

Hyksin Meilahden sairaalan leikkausosasto rekrytoi uutta henkilöstöä.

Kuvateksti
Meilahti saa lisää sairaanhoitajia leikkausosastolle. Kuva: Annika Rauhala

Uusia sairaanhoitajia palkataan Hyksin Meilahden sairaalan leikkausosastolle 22. Ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus palkata 13 sairaanhoitajaa, kolme lääkintävahtimestaria ja neljä välinehuoltajaa.

Leikkausosaston henkilöstö on pitkään esittänyt toiveita lisärekrytoinnista. He ovat kirjelmöineet johdolle liiallisesta työkuormituksesta. Yhtenä syynä jaksamisongelmiin ovat päivystyksen myötä syntyneet pitkät työssäoloajat.

Ongelmat nousivat julkisuuteen Helsingin Sanomien jutun myötä.

– Määrä on niin suuri, ettei rekrytointi voi tapahtua yhdellä kertaa. Perehdytys vie aikansa ja sen kestoon vaikuttaa aikaisempi osaaminen, sanoo johtava ylihoitaja Tarja-Leena Neffling.

Tehyn luottamusmiehen Janne Päivärinnan mukaan hoitohenkilöstö on tervehtinyt päätöstä ilolla. Päivärinta työskentelee itse leikkausosastolla.

– Hienoa, että resurssit löytyivät ja olemme saamassa lisää työntekijöitä. Kestää toki aikansa ennen kuin he pystyvät päivystämään.

Päätös lisäresurssien hankkimisesta syntyi Hyksin sairaanhoitoalueen lautakunnassa. Sen pohjalta Hyks sairaanhoitoalueen johtaja on tehnyt viranhaltijapäätöksen.

Poistettu yksi sana 7.6. kello 12.10.