Palvelukseen halutaan sairaanhoitaja

Sairaanhoitajan paikkoja on auki melkein koko maassa.

Kuvateksti
Ammattibarometri kertoo keskeisten ammattien tulevaisuuden näkymistä. Kuva: Pekka Fali

Pula sairaanhoitajista on kasvanut entisestään, jos tuoretta ammattibarometria on uskominen. Pulaa vaivaa tasaisesti koko maata. Vain Satakunnassa tilanne oli tasapainossa.

Vielä viime syksynä Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa oli paljon pulaa sairaanhoitajista. Silloin heitä oli liikaa Satakunnassa.

Kuten viime syksynä, lähihoitajia oli liikaa Keski-Suomen ja Pohjois-Savon lisäksi Pohjanmaalla ja Satakunnassa. Pulaa heistä oli lähinnä eteläisessä Suomessa.

Fysioterapeuteista oli pulaa nyt Kainuussa, Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Bioanalyytikoille oli kysyntää niin Etelä-, Itä- kuin Pohjois-Suomessa.

Röntgenhoitajapula koetteli pahiten Varsinais-Suomea. Lastenhoitajista oli ylitarjontaa eniten Keski-Suomessa ja Satakunnassa.

Ammattibarometri kertoo työ- ja elinkeinotoimistojen näkemyksen keskeisten ammattien tulevaisuuden näkymistä. Barometri laaditaan kaksi kertaa vuodessa.

Ammattien työmarkkinanäkymät perustuvat työ- ja elinkeinotoimistojen virkailijoiden arvioon noin 200 ammatin työvoiman kysyntänäkymistä.