PSI valitsi uudet johtajat – Tehy mukana kongressissa Genevessä

PSI on julkisten palvelujen työntekijöiden maailmanlaajuinen järjestö, johon kuuluu noin 700 ammattiliittoa. Ne edustavat yhteensä noin 30 miljoonaa jäsentä.

Kuvateksti
Tehyn toinen varapuheenjohtaja Pipsa Allén osallistui paneelikeskusteluun PSI:n kongressissa Genevessä.
Kuva: PSI

Public Services International (PSI) on valinnut uudeksi pääsihteerikseen australialaisen Daniel Bertossan ja puheenjohtajakseen ruotsalaisen Britta Lejonin

Tehyn toinen varapuheenjohtaja Pipsa Allén jatkaa PSI:n hallituksen varajäsenenä.

Valinnat tehtiin maailmanlaajuisessa kongressissa, joka järjestettiin Genevessä 14.–18. lokakuuta. 

Tehyä kongressissa edustivat puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, varapuheenjohtajat Anna-Leena Brax ja Pipsa Allén, valtuutettu Panda Eriksson sekä johtaja Kirsi Sillanpää ja kansainvälisten asioiden päällikkö Sari Koivuniemi

 

Pipsa Allén käytti kongressissa puheenvuoron, jossa hän otti esille Suomen hallituksen suunnitelman sitoa naisvaltaisen sosiaali- ja terveysalan palkkakehityksen miesvaltaisen vientialan palkkaratkaisuihin.

"Hoitajat eivät voisi neuvotella aidosti itse palkoistaan. Palkkatasa-arvon tavoitteen voi unohtaa, ja hoitajat joutuvat pysyvään palkkakuoppaan." 

Allén totesi, että Tehy ja muu suomalainen ay-liike tekevät kaikkensa, jotta hallituksen tavoitteet eivät etene. 

PSI on julkisten palvelujen työntekijöiden maailmanlaajuinen järjestö, johon kuuluu noin 700 ammattiliittoa. Ne edustavat yhteensä noin 30 miljoonaa jäsentä. Tehy on PSI:n jäsen. 

PSI:n päämaja sijaitsee Ranskassa Ferney-Voltairessa Sveitsin rajan tuntumassa.