FinnHEMSin lääkärihelikopterien HCM-ensihoitajien palkankorotuksista sovittu

FinnHEMSin ja Tehyn hallinnot ovat hyväksyneet työehtosopimusneuvottelujen neuvottelutuloksen.

Kuvateksti
Valtionyhtiö FinnHEMS vastaa lääkärihelikopteritoiminnasta Suomessa yhdessä hyvinvointialueiden kanssa.
Kuva: Pia Inberg

FinnHEMSin ja Tehyn hallinnot ovat hyväksyneet työehtosopimusneuvottelujen neuvottelutuloksen, joka saavutettiin 27.4.

Valtionyhtiö FinnHEMS vastaa lääkärihelikopteritoiminnasta Suomessa yhdessä hyvinvointialueiden kanssa. Työehtosopimus koskee lääkärihelikopterissa työskenteleviä tehyläisiä HCM-ensihoitajia. HCM tulee sanoista helicopter crew member. Työehtosopimus on voimassa 1.5.2024–30.4.2026.

Sopimus tuo FinnHEMSin lääkärihelikoptereissa työskenteleville tehyläisille HCM-ensihoitajille 580 euron kertaerän, joka maksetaan toukokuun palkassa. Syyskuun alussa työntekijöiden henkilökohtaisia palkkoja ja taulukkopalkkoja korotetaan 100 eurolla.

Viimeistään 1.11.2024 jaetaan paikallinen palkankorotuserä, joka on suuruudeltaan 0,4 prosenttia. Paikallinen erä lasketaan huhtikuun 2024 palkkasummasta.

Palkat korottuvat yhteensä noin 2,5 prosenttia ja kertaerän kustannusvaikutus on 1 prosentin suuruinen. Vuoden 2025 palkankorotuksista sovitaan 15.3.2025 mennessä. 

Hälytysrahaa korotetaan 20 prosentilla eli 120 euroon. Lisäksi sovittiin, että reservin kertausharjoituksiin määrätylle työntekijälle maksetaan palkka harjoituksen ajalta. Työehtosopimus määrää myös, että työn edellyttämät ja lakisääteiset terveystarkastukset ja tutkimukset ovat työaikaa.