Poliisi ampui henkilöä, joka oli käyttäytynyt ensihoitoa kohtaan uhkaavasti

Poliisi sai torstaina Porissa hälytyksen kohteeseen, jossa henkilö oli käyttäytynyt uhkaavasti ensihoitoa kohtaan.

Kuvateksti
Lounais-Suomen poliisi sai myöhään torstai-iltana hälytystehtävän uhkaavasti käyttäytyneen henkilön vuoksi Porissa. Kuvan poliisiauto ei liity tapaukseen.
Kuva: Ismo Pekkarinen / Lehtikuva

Lounais-Suomen poliisi sai hälytyksen Porin Pihlavan kaupunginosassa sijaitsevaan osoitteeseen puoli yhdentoista aikaan torstai-iltana. Kohteessa henkilö oli käyttäytynyt uhkaavasti ensihoidon henkilöstöä kohtaan. Tämänhetkisen tiedon mukaan paikalla oli ensihoitajia.

Poliisin tullessa paikalle henkilö jatkoi uhkaavaa käytöstään astalon kanssa kerrostalon pihamaalla. Astalo on mikä tahansa esine, jota ei ole valmistettu aseeksi, mutta jota tilapäisesti käytetään lyömäaseena.

Poliisi ampui uhkaavasti käyttäytynyttä, jotta sai vaarallisen toiminnan pysäytettyä. Poliisin tiedotteen mukaan henkilö loukkaantui ampumisessa ja sai ensiapua tapahtumapaikalla. Sen jälkeen hänet otettiin kiinni ja kuljetettiin sairaalaan saamaan jatkohoitoa. Koska vammat eivät edellyttäneet pitkäaikaista sairaalahoitoa, henkilö siirrettiin myöhemmin poliisivankilaan.