Säännöllinen alkoholinkäyttö voi vuosien varrella vähentää valtimoiden kimmoisuutta ja siten suurentaa riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Tämä selviää tuoreesta brittitutkimuksesta. Tutkimuksessa runsaana alkoholinkäyttönä pidettiin yli 112 grammaa alkoholia viikossa, mikä tarkoittaa vähintään yhdeksää alkoholiannosta, mikä on vielä nykyisten suositusten rajoissa.
Vähintään tämän verran säännöllisesti juovan miehen valtimot olivat selvästi jäykemmät jo tutkimuksen alkaessa ja jäykkyys myös lisääntyi seurannan aikana enemmän kuin miehillä, jotka joivat korkeintaan 1–112 grammaa viikossa. Tutkimuksen mukaan myös runsaan alkoholinkäytön lopettaneiden valtimot jäykkenivät seurannan aikana enemmän kuin kohtuukäyttäjien.
Brittitutkijoiden havainnot viittaavat alkoholinkäytön lisäävän valtimoiden jäykistymistä ja siten altistavan sydän- ja verisuonitaudeille, vaikka juodut määrät olisivat nykyisten riskirajojen sisällä. Suomessa alkoholin käytön riskirajana pidetään miehillä 23 alkoholiannosta viikossa ja naisilla 12–16 annosta. Yksi annos vastaa 33 cl keskiolutpulloa tai -tölkkiä tai 12 cl viiniä.