Tehy ja SuPer aloittavat uuden ylityö- ja vuoronvaihtokiellon – neuvottelut valtakunnansovittelijan johdolla eivät etene odotetusti

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa kuntasektorilla perjantaina 25.3.2022 klo15 ja päättyy torstaina 31.3.2022 klo 23.59.

Kuvateksti
Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana työtä tehdään normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti.
Kuva: Mikko Lehtimäki

Sote-sopimuksen ja KVTES:n piirissä olevat Tehyn ja SuPerin työsopimussuhteiset jäsenet aloittavat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon huomenna klo 15. Kiellossa ovat mukana myös työsopimussuhteiset esihenkilöt.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana työtä tehdään normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti.

Kielto on päätetty julistaa, koska neuvottelut eivät ole edenneet liittojen odottamalla tavalla valtakunnansovittelijankaan johdolla.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola vaativat valtiota varmistamaan sote-alan pelastusohjelman rahoituksen.

 

"Päättäjien täytyy näyttää vihreää valoa, jotta saamme pidettyä ammattilaiset alalla ja tarjottua kansalaisille hoidon, joka heille kuuluu", sanoo Rytkönen.

Hän muistuttaa, että neuvotteluratkaisu on vielä mahdollista saavuttaa ennen huhtikuun alkua.

40 000 hoitajan lakot uhkaavat alkaa huhtikuun alussa.

Liitot ovat antaneet kaksi lakkovaroitusta.

Työ- ja elinkeinoministeriöllä on vielä mahdollisuus siirtää jälkimmäistä lakkoa. Ensimmäinen on siirretty jo kerran, eikä sitä voi siirtää enää uudestaan.

Tehyn ja SuPerin vaatima pelastusohjelma nostaisi sote-henkilöstön palkkoja viiden vuoden aikana vuosittain 3,6 prosenttia tavanomaisten sopimuskorotusten lisäksi. 

Pelastusohjelma maksaisi noin 300 miljoonaa vuodessa. Osa summasta palautuisi verotuloina.

Seuraa neuvottelukierrosta.

Päivitä yhteystietosi asiointipalvelussa.