Tehy Kainuu onnistui: Henkilöstö pääsee vaikuttamaan

Tehyläiset eivät turhaan lähteneet tiistaina Kajaanissa banderollien kanssa pihalle, sillä sote-hallitus siirsi henkilöstöä koskevan esityksen jatkovalmisteluun.

Kuvateksti
Viesti meni perille. Tehyläiset vaativat tiistaina Kajaanissa Kainuun keskussairaalan pihalla, että henkilöstö otetaan aidosti mukaan heitä koskevien muutosten valmisteluun. Kuva: Miska Puumala

Työnantaja oli muun muassa kaavaillut, että pilottiosastojen työntekijät ja esimiehet joutuvat hakemaan uudelleen omia työpaikkojaan. Esimiesten virat muutetaan samalla määräaikaisiksi ja heidän määränsä puolitetaan. Hakuajaksi oli kaavailtu tulevaa heinä-elokuuta. Sote-hallitus jätti kokouksessaan henkilöstöä koskevan esityksen jatkovalmisteluun.

– Päätös oli juuri se, mitä me halusimme. Nyt fiilikset ovat odottavat. Muutoksella on kaikki mahdollisuudet onnistuakin, sanoo Tehyn Kainuun ammattiosaston puheenjohtaja Kaisu Rimpiläinen.

Tekeillä olevat uudistukset liittyvät Kainuun uuden sairaalan tulevaan toimintaan. Tehyläiset ovat kokeneet, että he pääsivät hyvin vaikuttamaan toiminnan ja tilojen suunnitteluun, mutta kun henkilöstöstä tuli kyse, yhteys katkesi. Yt-toimikunnassa asioita oli käsitelty ammattiosaston mukaan ylimalkaisesti eikä aitoa kuuntelemista tapahtunut.

– Ihmisillä on valtavasti kysymyksiä ja toivottavasti niihin on nyt saatu ja saadaan vastauksia. Mielenilmauksen lisäksi me tehyläiset kirjelmöimme suoraan sote-hallituksen jäsenille. Uskon, että silläkin oli merkitystä.

Työnantaja piti torstaina henkilöstölle uudistukseen liittyvät infotilaisuudet. Lisäksi henkilöstön edustajat saivat sote-johtajalta kutsun työryhmään, jossa mietitään henkilöstöön ja johtamiseen liittyviä asioita.

Tehyläiset muun muassa ehdottavat, että mahdolliset henkilöstön siirrot toteutetaan keskustellen, vapaaehtoisuuden pohjalta. Tämä on aiemmin onnistunut hyvin mielenterveyspuolella.