Tehy sijoittaa asuntorahastoon

Tehy sijoittaa VVO-osinkonsa uuteen yhteiskunnalliseen asuntorahastoon.

Kuvateksti
Perheillä, yksin asuvilla, matalapalkka-aloilla työskentelevillä sekä kasvukeskuksiin muuttavilla on vaikeaa löytää kohtuuhintaista asuntoa. Kuva iStock.

Yhdessä muiden yhteiskunnallisten toimijoiden ja ammattiliittojen kanssa Tehy on sijoittanut varoja Taaleri Oyj:n perustamaan yhteiskunnalliseen asuntorahastoon. Taaleri Vuokrakoti Ky -rahaston tavoitteena on rakennuttaa kasvukeskuksiin kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. 

Taaleri on suomalainen Helsingin pörssiin listattu finanssiryhmä. Se tarjoaa sijoitus-, vakuutus- ja rahoituspalveluita. Sillä on myös omaa sijoitustoimintaa.

Tehy sijoittaa rahastoon kaikki VVO-osinkonsa eli noin miljoona euroa. Sijoitukselle on luvassa alempien vuokrien vuoksi tavallista matalampi tuottotavoite eli noin 3,5–4,25 prosenttia. 

Tehy haluaa tukea edullista asumista, jossa asuntoa myönnettäessä katsotaan myös vuokralaisen tarpeita.

– Hyväksymme matalamman tuoton, koska sijoituksella on hyvä tavoite ja varat ovat hyvässä hoidossa, Tehyn talousjohtaja Ritva Fransman sanoo.

Taalerin kiinteistösijoituksista vastaavan johtajan Jouni Alhon mukaan rahastolle on laaja yhteiskunnallinen tarve. Asuntojen hinnat ja vuokrat nousevat tarjonnan puutteen vuoksi. Työvoiman liikkuvuus on heikkoa, sillä asumisen kalleus vaikeuttaa paikkakunnan vaihtoa. 

Asuntoja voisi tulevaisuudessa olla kolmisen tuhatta. Kiinteistöissä käytetään energiatehokkaita ratkaisuja, kuten aurinkosähköä, maa-, ilma- tai vesilämpöä.

– Hoidamme rahastoa tavanomaista alemmalla palkkiolla. Tuottopalkkioita emme ota rahastosta lainkaan, Alho toteaa.