Tehy, SuPer ja Erto: Taas uusi lakkovaroitus yksityiselle terveyspalvelualalle

Uusi yksityisen terveyspalvelualan lakkovaroitus koskee sekä kuvantamista että laboratorioita.

Kuvateksti
Järjestöjen mukaan työtaistelutoimien syynä on, ettei terveyspalvelualan työehtosopimusneuvotteluissa ole saavutettu tyydyttävää tulosta.
Kuva: Mikko Nikkinen

Ammattijärjestöt Tehy, SuPer ja Erto antoivat tällä viikolla jo kolmannen lakkovaroituksen. Menossa on myös hakusaarto ja keikkailukielto.

Ammattijärjestöt ovat jo aiemmin tällä viikolla ilmoittaneet vuorokauden mittaisista lakoista yksityiseen kuvantamiseen ja laboratoriotyöhön. 

Niiden lisäksi se antoi tänään varoituksen vuorokauden kestävästä lakosta kuvantamiseen, joka olisi torstaina 30.5.2024 kello 00.01–23.59. Lakko kohdistuu Mehiläisen, Terveystalon ja Pihlajalinnan tiettyihin yrityksiin sekä SYNLAB Suomeen.

Lisäksi tulossa on vuorokauden kestävä lakko laboratoriossa tehtävään työhön perjantaina 31.5.2024 kello 00.01–23.59. Mukana on Mehiläisen, Terveystalon ja Pihlajalinnan yrityksiä, SYNLAB Suomi ja Vita Laboratoriot.

Järjestöjen mukaan työtaistelutoimien syynä on, että terveyspalvelualan työehtosopimuksen (tptes) neuvotteluissa ei ole saavutettu tyydyttävää tulosta eikä riittävää edistymistä ole tapahtunut.

Tehyn mukaan yksityisellä terveyspalvelualalla taulukkopalkat laahaavat huomattavasti alle julkisen puolen vähimmäispalkkojen. 

Lue lisää:

Tarkemmat lakkokohteet Tehyn lakkosivuilla

Yksityiselle terveyspalvelualalle toinen lakkovaroitus - nyt varoitus koskee laboratorioita

Yksityisen terveyspalvelualan sopimusneuvottelut eivät etene - lakkovaroitus vuorokauden kestävästä lakosta kuvantamiseen